De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Je iPhone batterijstatus controleren: zo doe je dat in 3 stappen

Lars Paijmans
27 november 2017, 16:42
2 min leestijd
Je iPhone batterijstatus controleren: zo doe je dat in 3 stappen

Vanaf iOS 10.2.1 en hoger geeft je iPhone zelf aan wanneer het tijd wordt om de accu na te laten kijken. Zo controleer je de batterijstatus van je iPhone.

Lees verder na de advertentie.

iPhone batterijstatus controleren: zo doe je dat

Om deze nieuwe functie in de Instellingen te gebruiken, heb je iOS 10.2.1 of hoger nodig. Als je vanaf deze iOS-versie naar de batterij-instellingen gaat, kan hier een nieuwe melding verschijnen. Je controleer je iPhone batterijstatus door onderstaande stappen te volgen:

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Tik op ‘Batterij’;
  3. Boven de schakelaar met ‘Energiebesparingsstand’ kan de nieuwe melding verschijnen.
iPhone batterijstatus

De kans is groot dat je hier geen melding ziet staan. Goed nieuws, want dat betekent dat er niets met je iPhone-accu aan de hand is. Is er wel iets mis, dan staat er op dit scherm de tekst ‘Je iPhone-batterij heeft mogelijk onderhoud nodig’. Hierachter staat een link die je naar de website van Apple stuurt voor meer informatie.

Diagnostische batterijtest

Met iOS 10.2.1 introduceert Apple een nieuwe diagnostische iOS-test. Deze test de accu van je iPhone zonder dat jij hier iets van merkt. Aan de hand van deze test wordt vastgesteld dat je accu aan vervanging toe is, maar je kunt het toestel op dit moment gewoon nog blijven gebruiken. Apple benadrukt dat het verschijnen van deze melding niets met de veiligheid van je iPhone te maken heeft.

Wel is het een duidelijke aanwijzing dat je accu minder lang meegaat dan eigenlijk de bedoeling is. Dit gebeurt vaak bij oudere iPhones waarbij de batterij al vaak is opgeladen. Naast het vaker en langer opladen, kan dit er ook voor zorgen dat het toestel ineens uitvalt.

De nieuwe iPhone-batterijstatus is niet alleen een handig hulpmiddel voor het controleren van een iPhone die je al een tijdje hebt, maar is ook een uitkomst als je een tweedehands of refurbished iPhone aanschaft. Door meteen deze instellingen te controleren, weet je in ieder geval zeker dat je geen iPhone met een slechte accu in huis haalt.

Bron: Apple
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu