Gifs maken met je iPhone: de 4 beste gratis apps op een rij

Lars Paijmans
19 april 2019, 11:18
3 min leestijd
Gifs maken met je iPhone: de 4 beste gratis apps op een rij

Waarom zou je een afbeelding sturen als je ook een gif kunt maken? Dit zijn de beste iPhone-apps om gifs te maken en te versturen.

Zo kun je een gif maken met je iPhone

Op je iPhone een gif versturen kan op allerlei manieren. In het onderstaande lijstje bespreken we twee apps die je kunt gebruiken om je foto’s in gifs te veranderen. Daarnaast bekijken we twee populaire berichten-app met een ingebouwde gif-functie, zodat een gif maken van foto’s heel gemakkelijk wordt.

1. Giphy Cam

Giphy Cam is je beste vriend als het op iPhone-gifs maken aankomt. De gratis iOS-app maakt van je filmpjes en live foto’s een gif. Vooral dat laatste is leuk, want als je Live Foto’s standaard aan hebt staan, betekent dit dat Giphy Cam van iedere foto een animatie kunt maken. Dit werkt als volgt:

 1. Open de Giphy Cam-app;
 2. Geef de app toestemming tot je camerarol;
 3. Kies een foto of video uit;
 4. Gebruik de balk in beeld om een moment uit te knippen;
 5. Tik op het pijltje naar rechts als je klaar bent;
 6. Voeg eventueel een filter of sticker toe en maak je gif.

Na afloop kun je de gif bewaren in je camerarol of direct versturen in populaire berichten-apps. Dat maakt van Giphy Cam wat ons de beste app om een gif maken van foto’s op je iPhone snel uit te voeren.

GIPHY Cam. The GIF Creator

Giphy, Inc.

Gratis via App Store
Helaas, deze app is uit de App Store verwijderd

2. Momento

Momento is een goede alternatieve iOS gif maken app. De app heeft een mooi design en is grotendeels gratis te gebruiken. Ook deze app ondersteunt Live Foto’s, zodat je van iedere foto een bewegende animatie kunt maken. Dit gif bestand kun je daarna opslaan in je filmrol.

Tijdens het bewerken kun je lijsten toevoegen aan je gif, of stickers en tekst. Ook zijn er simpele opties aanwezig om de foto nog even te bewerken, zodat deze er net wat mooier uitziet. Deze bewerk-opties gaan wat verder dan Giphy Cam, maar er zijn een stuk minder leuke geanimeerde stickers en effecten in Momento aanwezig.

Momento is gratis te gebruiken, maar heeft ook in-app aankopen om alle functies te ontgrendelen. Zo staat er in de gratis versie een watermerk van de app in de linker-onderhoek van je creatie.

GIF Maker van Momento

Popixels Ltd.

Gratis via App Store

3. Telegram Messenger

Gebruik je toevallig al Telegram Messenger om contact te houden met je vrienden en familieleden? Dan heb je bovenstaande apps niet eens nodig. Voor omzetten van een video in een gif heeft Telegram namelijk een handige ingebouwde functie. Het enige wat je hoeft te doen is het volgende.

 1. Open een gesprek in Telegram;
 2. Tik op het paperclip-icoon en kies een video uit;
 3. Zet het geluid uit in de linker bovenhoek van het scherm;
 4. Selecteer het stuk van de video waar je een gif van wil maken;

Er wordt nu automatisch een gif van je video gemaakt. Helaas ondersteunt Telegram geen Live Foto’s. Daar moet je dus wel één van de bovenstaande apps voor gebruiken.

Telegram Messenger

Telegram FZ-LLC

Gratis via App Store

4. WhatsApp

Hoewel de gif-functie van Telegram beter is, zijn de meeste mensen vaker in WhatsApp te vinden. Ook deze app heeft een ingebouwde gif-functie, die op een soortgelijke manier werkt.

 1. Open een WhatsApp-gesprek;
 2. Tik op het plusje om een bijlage te versturen;
 3. Kies Foto- en videobibliotheek;
 4. Kies een video uit die je in een gif wil veranderen;
 5. Maak de video nu kort genoeg tot er een gif-knopje in de rechter bovenhoek van het scherm verschijnt;
 6. Tik op ‘gif’ om een gif te maken die je meteen kunt versturen in WhatsApp.

Het nadeel van de WhatsApp gif-functie is dat deze een stuk korter duren dan die van Telegram. Dat maakt het lastiger om het goede moment uit een video te knippen.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store
Categorie: Apps algemeen
Spotlight: WhatsApp

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's