De iPhone 15 nu scherp geprijsd!

WhatsApp ondersteunt gifs! Zo verstuur je ze in 4 stappen

Lars Paijmans
2 november 2016, 8:55
2 min leestijd
WhatsApp ondersteunt gifs! Zo verstuur je ze in 4 stappen

Hoewel WhatsApp nog geen manier heeft gevonden om in de app naar gifs te zoeken, kun je de geanimeerde plaatjes al wel versturen. In deze tip laten we zien hoe dit (met een beetje hulp van de Giphy-app) in zijn werk gaat.

Lees verder na de advertentie.

Een WhatsApp gif versturen, zo doe je dat

De gif-functie van WhatsApp staat al lange tijd bovenaan het verlanglijstje van gebruikers van de berichtendienst. Keer op keer leek de functie uitgerold te worden, maar vandaag is het dan toch echt zover. Als je nu een gif-bestand verstuurt, verschijnt deze in het chatvenster met een ‘gif’ knop erop. Tik deze aan en het plaatje begint te bewegen.

Vroeg of laat zal WhatsApp (net als concurrent Telegram) ongetwijfeld een manier toevoegen om vanuit de app zelf gifs te zoeken en versturen. Op het moment van schrijven is dat alleen nog niet het geval. Dit betekent dat je zelf een gif zult moeten opzoeken met een andere app. Niet erg efficiënt natuurlijk, maar voorlopig de enige manier waarop je een WhatsApp gif kunt verzenden.

Gelukkig maar dat er genoeg iOS-apps zijn die je wel goed naar gifs laten zoeken. In deze tip kiezen we daar Giphy voor uit, misschien wel de bekendste en grootste online database van gif-bestanden. Giphy heeft een eigen iOS-app, waarin je een gif kunt zoeken en deze vervolgens op allerlei manieren kunt delen. Vanuit deze app verstuur je zo in een handomdraai een WhatsApp gif.

Zo zoek en verstuur je een WhatsApp gif

  1. Open de Giphy-app en vul een zoekterm in
  2. Kies een gif uit die je wil versturen en tik erop
  3. Onder het geanimeerde plaatje staat een balk met verschillende logo’s, tik helemaal rechts op de drie puntjes.
  4. Tik op het vierkantje met een pijl naar boven en kies het WhatsApp-icoon

Zodra je op het WhatsApp-icoon tikt, opent de berichten-app zich met een preview van de gif die je gaat versturen. Hier kun je net zoals bij foto’s nog emoji en geschreven tekst aan toevoegen om je gif te versturen. Tik vervolgens op het blauwe pijltje om je creatie te verzenden. De WhatsApp gif-functie werkt zowel op iOS, Android als de webversie van de berichtendienst.

WhatsApp Messenger

WhatsApp Inc.

Gratis via App Store

GIPHY: The GIF Search Engine

Giphy, Inc.

Gratis via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu