Zo verstuur je extra grote emoji in Facebook Messenger

8 augustus 2016, 19:12
1 min leestijd
Zo verstuur je extra grote emoji in Facebook Messenger

Waarom zou je een lang bericht typen als je het ook allemaal samen kunt vatten in een enkele emoji? Facebook Messenger laat je nu extra grote emoji versturen. In deze tip laten we precies zien hoe je dit doet.

Lees verder na de advertentie.

Facebook emoji vergroten: zo werkt het

In WhatsApp kun je al een tijdje grotere emoji versturen als je er simpelweg één uitkiest en deze zonder extra tekst opstuurt. Facebook Messenger doet nu iets soortgelijks, al wordt het op een mooie manier samengevoegd met een andere populaire functie van de chat-app. Zo kun je in Messenger al langer een duimpje versturen, en deze naar eigen smaak uitvergroten door het duim-icoon ingedrukt te houden.

Je hoort op dat moment het geluid van een ballon die opgeblazen wordt, terwijl het duimpje langzaam maar zeker uitdijt. Wordt de duim te groot, dan zal het vingertje vanzelf uit elkaar klappen zodat je weer opnieuw kunt beginnen. Vanaf nu kun je dit ook met emoji doen.

  1. Open Facebook Messenger;
  2. Ga naar een chatgesprek;
  3. Tik op de Aa-letters in de menubalk om het emoji-overzicht te openen;
  4. Houd een emoji ingedrukt om hem uit te vergroten;
  5. Laat het poppetje los om hem op het huidige formaat te verzenden.

Belangrijk hierbij is dat je dus niet op de emoji-knop van je iPhone-toetsenbord tikt, maar de speciale Facebook-emoji selecteert. Ben je geen fan van deze andere emoji? Dan kun je in onze tip lezen hoe je de Messenger-emoji tip weer uitschakelt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu