Zo gebruik je de donkere modus van Facebook Messenger

Michel van 't Klaphek
16 april 2019, 10:20
1 min leestijd
Zo gebruik je de donkere modus van Facebook Messenger

Facebook Messenger heeft nu officieel een donkere modus, die bovendien direct voor iedereen beschikbaar is. iPhoned laat zien hoe je de functie activeert.

Lees verder na de advertentie.

Facebook Messenger donkere modus inschakelen

Facebook bracht de donkere modus een maand geleden uit als een soort easter egg, maar nu is de feature officieel beschikbaar. Dat betekent dat je ‘m gewoon via de instellingen kunt in- en uitschakelen. Dit doe je zo:

  1. Werk Facebook Messenger bij naar de nieuwste versie;
  2. Open de app en tik op je profiel-icoontje linksboven;
  3. Als het goed is, zie je bovenaan meteen de Donkere modus-optie verschijnen;
  4. Zorg dat het schakelaartje op groen staat, zodat de dark mode wordt ingeschakeld.

Vanaf nu worden al je chats in het donker weergeven, wat beter is voor je ogen. Lukt het niet? Sluit Facebook Messenger dan geforceerd af en probeer het nog een keer. Ook helpt het bij sommigen om hun iPhone helemaal opnieuw op te starten.

De donkere modus voor Facebook Messenger werd eind 2018 al aangekondigd. Toen rolde een update uit met een nieuwe manier van navigeren en meer persoonlijke chats. De dark mode werd toen eventjes getoond en Facebook zei dat de update later zou uitrollen. Uiteindelijk kan nu pas iedereen met de donkere modus aan de slag.

Meer apps met donkere modus

Volgens geruchten krijgt iOS 13 een ingebouwde donkere modus. Hierdoor hoef je dus niet meer te rekenen op individuele app-bouwers, maar kun je het hele systeem in één keer donker maken.

In de tussentijd kun je alvast aan de slag met de donkere modus in macOS Mojave, de dark mode van YouTube en de Boeken-app. Ook onze eigen iPhoned-app heeft een donkere modus. In de instellingen kun je deze inschakelen, of aanzetten tussen specifieke tijden.

Messenger

Meta Platforms, Inc.

Gratis via App Store

Lees meer over Facebook Messenger

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu