Zo verwijder je een bericht in Facebook Messenger voor iedereen
Michel van 't Klaphek

Gênant berichtje in Facebook Messenger verzonden? Geen probleem! Vanaf nu kun je berichten intrekken zodat de ander niet weet wat je hebt gezegd. Je moet er wel snel bij zijn. Dit is hoe het werkt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Facebook Messenger berichten intrekken

Facebook heeft haar belofte eindelijk waargemaakt. Vanaf nu is het mogelijk om verzonden berichten in Messenger terug te trekken. Het was altijd al mogelijk om berichten voor jezelf te verwijderen, maar nu kunnen ook je gesprekspartners niet zien wat je hebt gezegd.

Zo trek je verzonden berichten in:

  1. Werk Facebook Messenger bij naar de nieuwste versie;
  2. Open een chat en tik je bericht;
  3. Houd het tekstbolletje ingedrukt totdat het menu verschijnt;
  4. Kies voor ‘Verwijder voor iedereen’ en bevestig je keuze;
  5. De ontvangende kant weet nu niet wat je gezegd hebt.

Facebook messenger berichten intrekken

De nieuwe functie is bijvoorbeeld handig wanneer je bericht aan de verkeerde persoon is geadresseerd, veel spelfouten bevat of omdat je formulering beter kon. Je moet er echter wel snel bij zijn. Na tien minuten is je verzonden bericht definitief: je kunt het dan niet meer verwijderen en de inhoud is voor iedereen zichtbaar.

Let wel op. Als jij een bericht verwijdert krijgt je gesprekspartner een notificatie. Hij of zij kan niet zien wat je hebt gezegd, maar raakt misschien wel nieuwsgierig. Medewerkers van Facebook kunnen de inhoud overigens altijd terughalen.

Facebook komt belofte na

Het sociaal medium kondigde de ‘niet-verzonden’-functie al in de zomer van 2018 aan, nadat Messenger-gebruikers er veelvuldig om vroegen. Het bedrijf kwam namelijk in opspraak toen bleek dat eindbaas Mark Zuckerberg berichten wel ongedaan kon maken, en ‘normale’ gebruikers niet.

Zo waren sommige berichten van de directeur ineens uit chats verdwenen, zonder dat de ontvangers dit hadden gedaan. Bij navraag van TechCrunch bleek dat Zuckerberg als enige over deze functie beschikte, maar dat het spoedig uitgerold zou worden naar alle gebruikers. Uiteindelijk heeft dit dus een halfjaar geduurd.

Messenger

Facebook, Inc.

8,4 (32613 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.