De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

iOS 11.4-tip: Zo synchroniseer je berichten met je iCloud-account

Rick van der Veer
30 mei 2018, 17:01
1 min leestijd
iOS 11.4-tip: Zo synchroniseer je berichten met je iCloud-account

Sinds iOS 11.4 kun je alles in de Berichten-app synchroniseren met iCloud. Voordat dat gebeurt, moet je het eerst aanzetten. In deze tip laten we je zien hoe je dat doet.

Lees verder na de advertentie.

Berichten in iCloud synchroniseren

Waar je sms’jes en iMessages voorheen alleen op je iPhone werden opgeslagen, kun je deze nu eindelijk in de cloud bewaren. Dat betekent dat je ze niet kwijtraakt als je een nieuwe iPhone aanschaft, en je ze ook op je iPad kunt inzien. De functie werd al meerdere keren aangekondigd door Apple, maar telkens op het laatste moment teruggetrokken.

Voordat je berichten met iCloud synchroniseren, dien je de instelling wel aan te zetten. Volg hiervoor het onderstaande stappenplan.

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Tik op je naam bovenaan de lijst en ga naar ‘iCloud’;
  3. Zet het schuifje achter ‘Berichten’ aan.
Berichten iCloud

Goed om te weten is dat foto’s en andere bijlagen die je via iMessage binnenkrijgt in de cloud worden bewaard. Zo bespaar je wat opslagruimte op je iPhone zelf. Ook blijven berichten die je via iMessage stuurt versleuteld, net zoals voorheen.

Ook de iMessage-bug die de volgorde van je berichten aanpaste is nu verholpen. Open je de Berichten-app op je iPhone of iPad, dan staan al je berichten gewoon op chronologische volgorde.

iOS 11.4-update

De functie om je berichten in de cloud te bewaren is onderdeel van de iOS 11.4-update, die onlangs uitkwam. Wil je weten wat er allemaal nieuw is in de update? Lees dan ons iOS 11.4-overzicht, waar we alles voor je op een rijtje hebben gezet.

Op zoek naar meer tips voor je iPhone of Mac? Check dan ook eens het grote iPhoned-tipoverzicht!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu