Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

iOS 11.4 nu beschikbaar met AirPlay 2 en meer: dit is er nieuw

29 mei 2018, 19:00
2 min leestijd
Breaking
iOS 11.4 nu beschikbaar met AirPlay 2 en meer: dit is er nieuw

Apple heeft zojuist iOS 11.4 uitgebracht voor de iPhone en iPad. De update introduceert een aantal belangrijke verbeteringen en is per direct te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

iOS 11.4 release: update nu beschikbaar

Na een aantal bètaversies en vlak voor de onthulling van iOS 12 brengt Apple iOS 11.4 voor iedereen uit. Omdat Apple de update nog maar net beschikbaar heeft gesteld, kan het even duren tot hij ook bij jou op je iPhone of iPad verschijnt. Draait je iDevice op iOS 11 of nieuwer, dan weet je in ieder geval zeker dat het apparaat ook iOS 11.4 ondersteunt.

iOS 11.4 downloaden is heel gemakkelijk:

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Kies Algemeen;
  3. Tik op ‘Software-update’;
  4. Je iPhone of iPad gaat nu op zoek naar iOS 11.4, dit kan even duren;
  5. Volg de stappen op het scherm om iOS 11.4 downloaden te starten.

Dit is er nieuw in iOS 11.4

De update heeft als belangrijkste verbetering de ondersteuning voor AirPlay 2, een verbeterde versie van Apples draadloze streamingtechniek. Hierdoor wordt het onder meer mogelijk om ondersteunende speakers aan de Home-app te koppelen en dezelfde audio op meerdere speakers tegelijk af te spelen.

iOS 11.4 downloaden

Handig als je meerdere HomePods in huis hebt staan, al gaat onder meer Sonos AirPlay 2 binnenkort ook ondersteunen. Voortaan kun je dus bijvoorbeeld aan Siri vragen: ‘Speel muziek van Radiohead af in de keuken’ om je speaker in de keuken vanzelf te laten beginnen met afspelen.

HomePod-eigenaren die twee exemplaren van Apples slimme speaker thuis hebben staan, kunnen vanaf iOS 11.4 de speakers in stereo gebruiken, waarbij de twee HomePods met elkaar gekoppeld worden om stereogeluid af te spelen.

Lees ook: AirPlay 2: op deze 5 manieren verbetert Apple zijn draadloze techniek

Andere iOS 11.4 functies

Naast AirPlay 2 introduceert iOS 11.4 nog een handvol andere verbeteringen. Zo zou iMessage in iCloud eindelijk worden uitgerold, al werd deze functie al meerdere malen op het laatste moment teruggetrokken. Hiermee wordt de Berichten-app op al je Apple-apparaten gesynchroniseerd. Verwijder je een iMessage op je iPhone, dan is deze direct op je Mac verdwenen.

Ook voegt iOS 11.4 ondersteuning toe voor ClassKit en Schoolwork, de twee diensten waarmee Apple vooral de iPad geschikt wil maken voor het klaslokaal. Tot slot stelde een gerucht begin deze maand dat iOS 11.4 speciale beveiligingsmaatregelen neemt om ze lastiger te kraken te maken. Dit maakt het onmogelijk om lange tijd data uit te lezen via de Lightning-poort, een reactie op de beruchte GrayKey-apparaatjes die iPhones zouden kraken.

tvOS 11.4 en watchOS 4.3.1 ook te downloaden

Naast je iPhone en iPad kun je vanavond ook je Apple TV en Apple Watch bijwerken naar een nieuwe versie. tvOS 11.4 is nu te downloaden en voegt ook ondersteuning voor AirPlay 2 toe, terwijl watchOS 4.3.1 een vervelende opstartbug verhelpt. Verder introduceren deze twee updates geen andere grote nieuwe functies of verbeteringen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu