De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

App-specifieke wachtwoorden: hoe stel je ze in en waarom?

Rutger Otto
9 oktober 2014, 11:52
2 min leestijd
App-specifieke wachtwoorden: hoe stel je ze in en waarom?

Het is vanaf morgen vereist om app-specifieke wachtwoorden te gebruiken om apps van derde partijen toegang te geven tot iCloud. Dit moet je erover weten.

Lees verder na de advertentie.

Apple heeft vandaag een mail de deur uit gedaan naar gebruikers om hen op de hoogte te stellen van app-specifieke wachtwoorden. Vanaf 10 oktober is het nodig om app-specifieke wachtwoorden te gebruiken. Dit geldt voor apps die niet van Apple zijn en gebruik willen maken van opslag op iCloud. Op die manier hoopt Apple haar gebruikers betere beveiliging te bieden. Zelfs als iemand de code van je iPhone, kan diegene niet bij je documenten waarvoor je een app-specifiek wachtwoord hebt ingesteld.

app-specifieke wachtwoorden

App-specifieke wachtwoorden instellen

Het instellen van zo’n wachtwoord, dat speciaal voor één app wordt gebruikt, is vrij gemakkelijk. Volg daarvoor onderstaande stappen:

  1. Log in bij Mijn Apple ID
  2. Ga naar ‘Wachtwoord en beveiliging’
  3. Klik op ‘Genereer een app-specifiek wachtwoord’
  4. Voer een label in zodat je onthoudt voor welke app je welk wachtwoord gebruikt
  5. Klik op ‘Genereer’ en Apple maakt een wachtwoord voor je aan
  6. Dit wachtwoord van 16 tekens voer je in bij het wachtwoordveld van de app waarmee je iCloud wil gebruiken

Het is handig om de wachtwoorden die Apple voor je genereert ergens op een stuk papier te schrijven en veilig te bewaren. In totaal kun je maximaal 25 van dit soort wachtwoorden genereren. Dat is waarschijnlijk meer dan genoeg. Mocht je een app niet meer gebruiken en overgaan naar een andere app, dan kun je wachtwoorden altijd weer verwijderen en een nieuwe aanmaken.

Extra beveiliging

Door app-specifieke wachtwoorden verplicht te stellen, verhoogt Apple de beveiliging. Hoe het precies in zijn werk gaat, weten we morgen. Want als je de wachtwoorden steeds moet invoeren in de verschillende apps, moet je een hoop codes gaan onthouden. Ja, dat is veiliger, maar is het ook nog gebruiksvriendelijk? Overigens verandert er niets als je de apps van derden geen toestemming geeft voor iCloud.

→ Wil je de iCloud nog beter beschermen? Zorg dan dat je tweestaps-verificatie hebt ingeschakeld. Lees hier hoe je dat doet.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu