Tweestapsverificatie voor Apple ID: hoe werkt het?

Rutger Otto
18 januari 2016, 18:04
2 min leestijd
Tweestapsverificatie voor Apple ID: hoe werkt het?

De extra beveiligingsmethode van Apple waarbij je in twee delen dient in te loggen, is eindelijk beschikbaar voor Nederlandse gebruikers met een Apple ID. Maar wat is tweestapsverificatie en hoe werkt het?

Lees verder na de advertentie.

Wat is tweestaps verificatie?

tweestaps verificatie

Andere landen konden er al een tijdje gebruik van maken, nu is de extra beveiliging van Apple ook in Nederland bruikbaar, meldt Apple op haar website. Met tweestapsverificatie voor Apple ID kun je een extra veiligheidsoptie aan je account koppelen, om deze nog beter te wapenen tegen hackers of andere inbrekers. Zelfs mensen die je wachtwoord weten, kunnen niet op je account komen. Wel zo fijn, aangezien je met je Apple ID aankopen kunt doen op iTunes of in de App Store.

Tweestapsverificatie zegt het eigenlijk al: je logt in twee keer in. Dus niet alleen met je wachtwoord, maar ook met een extra verificatiecode die je persoonlijk wordt toegestuurd op je gekoppelde iPhone.

Tweestapsverificatie instellen

Instellen is simpel en in enkele stappen gedaan:

 • Je gaat naar Mijn Apple ID, klikt op ‘Beheer uw Apple ID’ en je logt in.
 • Vervolgens selecteer je ‘Wachtwoord en beveiliging’.
 • Bij ‘Tweestapsverificatie’ selecteer je de optie Aan de slag en je volgt de instructies.
 • Tijdens het instellen van de tweestapsverificatie registreer je een apparaat waarop je verificatiecodes kan ontvangen via sms of Zoek mijn iPhone. Elke keer als je een inlogt bij je Apple ID of iets koopt op iTunes, in de App Store of in de iBooks Store, moet je niet alleen je wachtwoord invoeren, maar ook een viercijferige code intypen die je krijgt toegestuurd.

  Extra code

  Bij het instellen van tweestapsverificatie krijg je ook een veertiencijferige herstelcode opgestuurd. Deze moet je goed bewaren, want die heb je nodig als je bijvoorbeeld je iPhone kwijt bent en je de viercijferige code niet meer kan ontvangen.

  Lees meer Apple nieuws

  Heeft dit artikel je geholpen?
  Reageer

  Lezersreacties

  Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

  Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

  Menu