AirPods resetten in 3 stappen: zo begin je met een schone lei

Michel van 't Klaphek
6 juni 2020, 10:14
2 min leestijd
AirPods resetten in 3 stappen: zo begin je met een schone lei

Heb je problemen met je AirPods? Probeer de oordopjes dan eens terug te brengen naar de fabrieksinstellingen. AirPods resetten doe je zo.

AirPods resetten in 3 stappen

Gaan je AirPods sneller leeg dan normaal, is de geluidskwaliteit slechter geworden of heb je andere problemen? Probeer de draadloze oordopjes dan eens te resetten. Zo begin je weer met een schone lei. AirPods naar fabrieksinstellingen brengen doe je zo:

  1. Doe beide AirPods in de oplaadcase;
  2. Open het klepje en hou de configuratieknop op de achterkant 15 seconden ingedrukt;
  3. Laat los wanneer het lampje van de oplaaddoos oranje begint te knipperen. Zodra je een wit lampje ziet zijn de AirPods gereset.

airpods resetten

De oordopjes zijn nu weer naar de fabrieksinstellingen gezet. Dit betekent dat de AirPods opnieuw met je iPhone gekoppeld moeten worden. Ook bepaalde voorkeuren moet je weer opnieuw instellen, zoals dubbeltikken om Siri te gebruiken of een nummer af te spelen.

Lees ook: AirPods: 7 handige tips om in je oren te knopen

Waarom AirPods resetten?

Je hoeft niet per se problemen met je AirPods te hebben om ze te resetten. Wanneer je de oordopjes bijvoorbeeld wil weggeven aan een ander is het handig dat de koppeling met jouw iPhone vergeten is. De AirPods schoonmaken voor verkoop is wel zo hygiënisch.

Bovendien kun je een hoop problemen oplossen door de oordopjes naar fabrieksinstellingen te herstellen. Wanneer de accu snel leeg raakt, de geluidskwaliteit te wensen overlaat of je continu een krakend geluid hoort is het handig om je AirPods te resetten. Ook bluetooth-problemen worden hier mogelijk door opgelost.

Over de AirPods 2

Apple bracht in 2019 de tweede generatie AirPods uit. Twijfel je nog of je moet overstappen? Lees dan onze vergelijking tussen de AirPods 2 en de eerste AirPods. Zodra je de knoop hebt doorgehakt kun je de nieuwe AirPods kopen voor de beste prijs met onze vergelijker. Je ziet zo direct de beste deals.

Gebruik onze Apple AirPods prijsvergelijker om de beste deal te scoren.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's