Tip: AirPods schoonmaken in 3 stappen

Michel van 't Klaphek
17 april 2021, 12:14
3 min leestijd
Tip: AirPods schoonmaken in 3 stappen

Is de geluidskwaliteit van je AirPods of AirPods Pro minder geworden? Of laadt de case niet helemaal goed op? Dan moet je misschien even je AirPods schoonmaken. Dit doe je zo.

Lees verder na de advertentie.

AirPods schoonmaken in 3 stappen

Hoe vaak gebruik jij je AirPods? Waarschijnlijk best vaak. Dan kun je het best om de zoveel tijd je Airpods reinigen. Dit is niet alleen hygiënisch, maar het verbetert mogelijk ook de geluidskwaliteit. Je hebt nodig: een schone microvezeldoek, wattenstaafje, droge borstel en eventueel tandenstoker.

AirPods (Pro) schoonmaken doe je zo:

  1. Haal de AirPods uit de oplaadcase en neem ze af met een schone microvezeldoek. Eventueel kun je de doek vochtig maken met water of een alcoholoplossing (70 procent) gebruiken, maar wees voorzichtig. Je kunt ook brillendoekjes gebruiken;
  2. Voor de rubberen uiteindes van de AirPods Pro kun je het beste de rubbertjes eraf halen en onder de kraan houden. Wrijf met je vingers erover heen om het goed schoon te maken. Het is beter om hierbij geen zeep of een ander schoonmaakmiddel te gebruiken. Maak ze goed droog met een schone doek. Klik de rubberen uiteindes pas terug nadat je het gaasje schoon hebt gemaakt;
  3. Is het gaasje van de AirPods smerig? Gebruik dan eerst een droog wattenstaafje om het meeste vuil te verwijderen. Om kleine viezigheid te verwijderen gebruik je een zachte, droge borstel. Een plakbandje of poster buddy helpt ook goed. Eventueel kun je ook een tandenstoker gebruiken, maar pas op dat je niks beschadigt.
AirPods Pro reparatiekosten

Het belangrijkste is om geen ruwe, schurende materialen te gebruiken. AirPods zijn namelijk gemaakt van gevoelig materiaal. Ook moet je oppassen met water, omdat dit mogelijk in de oplaadpoorten terechtkomt en de oordopjes waterbestendig, maar niet waterdicht zijn.

Lees ook: AirPods: 7 handige tips om in je oren te knopen

AirPods doosje schoonmaken

Als je dan toch al bezig bent, kan je beter ook gelijk je AirPods case reinigen. Deze is van de buitenkant waarschijnlijk al vies geworden na een tijdje, maar ook binnenin kan zich veel vuil ophopen. Hiervoor gebruik je dezelfde benodigdheden als bij het schoonmaken van de AirPods zelf.

Je AirPods case schoonmaken doe je zo:

  1. Reinig het AirPods doosje met een schone zachte doek door simpelweg de viezigheid weg te vegen. Blijft er nog vuil over, maak het doekje dan licht vochtig om zo de hardnekkigere viezigheid te verwijderen. Gebruik echter niet te veel water, want daar kan het doosje niet tegen;
  2. Om de binnenkant schoon te maken, pak je er weer een wattenstaafje bij. Veeg hiermee al het vuil uit het AirPods doosje. Ook hierbij kun je ervoor kiezen om een klein beetje vocht aan te brengen, hoewel je dit het best kan vermijden;
  3. Om overgebleven vuil in de randen van de case te verwijderen, kun je het best een tandenstoker gebruiken. Beweeg de tandenstoker tegen de randjes om zo het vuil weg te schrapen.

Over de AirPods Pro

De AirPods Pro zijn een high-end versie van de AirPods 2. Het belangrijkste verschil is de actieve ruisonderdrukking, die alleen beschikbaar is op de Pro-variant. Ook is de accuduur van de Pro’s iets beter en is er een nieuwe audiotechniek die de toonhoogte aanpast op je oor. Met de transparantiemodus kun je ook je omgeving horen zonder de oordopjes uit je oor te halen.

Twijfel je nog of je moet overstappen? Lees dan onze vergelijking van de AirPods 2 versus de AirPods Pro. Ben je overtuigd? Dan kun je de AirPods Pro of de AirPods 2 kopen via onze prijsvergelijker. Je krijgt zo direct de beste deals te zien. Ook kun je hier refursbished AirPods Pro deals vinden. Deze compleet gereviseerde oordopjes zijn extra vriendelijk geprijsd.

Apple AirPods Pro

Apple AirPods Pro prijzen vergelijken

Bekijk product

Nieuw

€ 229,-

Bekijk prijzen

Je leest een artikel dat eerder op onze website is verschenen. We hebben de informatie bijgewerkt en het artikel opnieuw gepubliceerd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu