Tip: AirPods schoonmaken in 3 stappen
Michel van 't Klaphek

Is de geluidskwaliteit van je AirPods minder geworden? Of laadt de case niet helemaal goed op? Dan is het tijd om je AirPods schoon te maken. Dit doe je zo.

AirPods schoonmaken in 3 stappen

Hoe vaak gebruik jij je AirPods? Waarschijnlijk best vaak. Het is daarom ook geen overbodige luxe om je oordoppen bijvoorbeeld eens per maand schoon te maken. Dit is wel zo hygienisch, en mogelijk wordt zelfs de geluidskwaliteit beter.

AirPods schoonmaken doe je zo:

  1. Haal de AirPods uit de oplaadcase en neem ze af met een microvezeldoek. Deze staan ook wel bekend als brillendoekjes. Eventueel kun je water of een alcoholoplossing (70 procent) gebruiken, maar wees voorzichtig;
  2. Is het gaasje van de AirPod(s) smerig? Gebruik dan eerst een droog wattenstaafje om het meeste vuil te verwijderen. Om kleine viezigheid te verwijderen gebruik je een zachte, droge borstel. Eventueel kun je ook een tandenstoker gebruiken, maar pas op dat je niks beschadigt;
  3. Nu je AirPods schoon zijn is het tijd om de case onder handen te nemen. Voor de binnenkant gebruik je een wattenstaafje, die je eventueel een beetje vochtig kunt maken als het vuil niet zomaar weggaat. De buitenkant neem je af met een droge microvezeldoek.

AirPods 2 review

Het belangrijkste is om geen ruwe, schurende materialen te gebruiken. AirPods zijn namelijk gemaakt van gevoelig materiaal. Ook moet je oppassen met water, omdat dit mogelijk in de oplaadpoorten terechtkomt en de oordopjes niet waterdicht zijn.

Lees ook: AirPods: 7 handige tips om in je oren te knopen

Over de AirPods 2

De AirPods 2 zijn op ieder vlak beter dan de eerste versie. Zo kunnen ze draadloos opladen, luisteren ze naar ‘Hey Siri’ en is de toegenomen accuduur mooi meegenomen. Bovenal is de audiokwaliteit beter.

Twijfel je nog of je moet overstappen? Lees dan onze vergelijking tussen de AirPods 2 en de eerste AirPods. Ben je overtuigd? Dan kun je de nieuwe AirPods kopen via onze prijsvergelijker. Je krijgt zo direct de beste deals te zien.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.