Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

watchOS 4: alles wat je moet weten

Lars Paijmans
2 min leestijd
watchOS 4

watchOS 4 is de opvolger van watchOS 3 en de volgende grote update voor de Apple Watch. Het nieuwe besturingssysteem werd tijdens WWDC 2017 aangekondigd en kwam in september 2017 beschikbaar. Op deze pagina lees je alles over de nieuwe functies.

watchOS 4 is op het eerste gezicht een minder grote update dan zijn voorganger, maar voert desondanks een aantal belangrijke verbeteringen door. Zo werkt de software beter met watchfaces en doet de Apple Watch meer zelfstandig.

watchOS 4: dit moet je weten

watchOS 4 brengt diverse verbeteringen met zich mee. Hieronder lichten we de belangrijkste features voor je uit:

Lees verder na de advertentie.

  • Een handige en slimme Siri-wijzerplaat
  • Compleet vernieuwde Muziek-app met meer functies
  • Werkt met sportapparatuur dankzij nfc-chip
  • Zaklamp-functie in het bedieningspaneel
  • Maandelijkse uitdagingen in de Activiteiten-app
  • Release in de herfst van 2017, ontwikkelaarsversie eerder beschikbaar
watchOS 4

Conclusie watchOS 4 review

De Apple Watch werd vorig jaar met watchOS 3 eindelijk op het rechte pad gezet, en dat geeft Apple de kans om watchOS 4 verder in te zoomen op het verfijnen van de functies. Door het horloge vaker zelf beslissingen te laten nemen, ben jij minder aan het tikken op het kleine schermpje, en voelt de Watch steeds meer als een slim verlengstuk van je iPhone. Laten we hopen dat Apple dit pad blijft volgen, zodat watchOS 5 je nog vaker met een nuttige suggestie op je pols tikt.

→ Lees meer in de uitgebreide watchOS 4 review

watchOS 4 release

watchOS 4 werd tijdens WWDC 2017 aangekondigd en verscheen in september 2017 voor alle gebruikers. watchOS 4 is gratis downloaden en ondersteunt alle Apple Watch-modellen.

Siri-watchface

Met watchOS 4 breidt Apple de mogelijkheden van wijzerplaten op de Watch verder uit. Het bedrijf uit Cupertino heeft een Siri-watchface ontwikkeld, waarmee gebruikers automatisch de belangrijkste informatie uit hun apps te zien krijgen. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om reminders, foto’s die je op dezelfde dag vorig jaar hebt gemaakt, of de reistijd naar je werk. Verder zijn er wijzerplaten van verschillende Toy Story-personages toegevoegd, met elk een geinige animatie.

watchOS 4

Compleet vernieuwde Muziek-app

De Muziek-app heeft een opfrisbeurt gekregen en gaat nu slimmer om met workouts. Je kunt makkelijker wisselen tussen workouts, maar de samenwering met muziek is nog iets belangrijk. De applicatie synchroniseert namelijk automatisch je favoriete muziek, en laat gebruikers op basis daarvan met een activiteit starten. Zet je bijvoorbeeld je hardloop-afspeellijst aan, dan wordt direct de bijhorende oefening gestart.

Sportapparatuur

Verder laat watchOS 4 de Apple Watch samenwerken met sportapparatuur met een nfc-chip. Hierdoor is het mogelijk om statistieken, zoals je hartslag, van een apparaat door te sturen naar je Apple Watch. Later dit jaar wordt de eerste sportapparatuur met Watch-ondersteuning uitgebracht.

watchOS 4

Zaklamp-functie in Bedieningspaneel

Een kleine, maar handige toevoeging is de zaklamp-functie. Die vind je in het Bedieningspaneel, waar je de optie met één tikje inschakelt om het scherm van de Apple Watch fel te laten oplichten. Handig voor als je in het donker iets moet opzoeken, en je iPhone even niet bij de hand hebt. Houd er wel rekening dat de helderheid tijdelijk flink omhoog wordt geschroefd, waardoor de accu van de Watch sneller leeg raakt.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu