4 belangrijke Gezondheids-functies in iOS 11 en watchOS 4

Lars Paijmans
12 juni 2017, 9:31
2 min leestijd
4 belangrijke Gezondheids-functies in iOS 11 en watchOS 4

watchOS 4 en iOS 11 slaan de handen ineen om dit najaar de Gezondheid-app een stap verder te brengen. Dit zijn de belangrijkste vernieuwingen.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 4 en iOS 11 Gezondheid-verbeteringen

Tijdens de volgepakte WWDC-keynote kwam het al kort voorbij, maar nu we ook de andere prestaties op de ontwikkelaarsconferentie achter de rug hebben, weten we meer over Gezondheid in iOS 11 en watchOS 4. Hieronder hebben we de belangrijkste vernieuwingen op rij gezet.

1. Een uitkomst voor diabetici

Diabetici hebben dit najaar veel aan de iPhone- en Apple Watch-update. watchOS 4 voegt ondersteuning voor CoreBluetooth toe, waardoor de Apple Watch Series 2 verbinding kan maken met bluetooth-apparaten die weinig energie verbruiken. Veel glucosemeters vallen in deze categorie.

Ook werd de Dexcom-app gedemonstreerd, een app die onafhankelijk van de iPhone communiceert met een glucosemeter. Dit maakt het voor diabetici mogelijk om zonder iPhone op stap te gaan en toch op de hoogte te blijven van hun glucosegehalte. Ook de Gezondheid-app op de iPhone krijgt hier nieuwe opties voor.

2. Routes in Workout

Ontwikkelaars kunnen voortaan Apples tracking-functies voor rennen, fietsen en andere activiteiten gebruiken. Deze kunnen ze nu inbouwen in hun eigen apps om routedata weer te geven. Hiervoor moet jij als gebruiker eerst wel toestemming geven.

watchOS 4 uitgelicht

3. Drie nieuwe workouts

De lijst met beschikbare Workouts wordt verder uitgebreid met de komst van watchOS 4 en iOS 11. Voortaan kun je ook Tai Chi, een gemixte cardio en handfietsen selecteren. Vooral deze gemixte cardio is interessant, omdat deze een variatie van verschillende oefeningen registreert.

4. Verbeteringen voor zwemmen en workouts

Ook de bestaande workouts worden verbeterd. Zo herkent de Apple Watch nu als je aan het zwemmen bent en wordt je sessie automatisch gepauzeerd als je even aan de kant op adem komt. Ook kunnen app-ontwikkelaars het waterslot gebruiken, die alles negeert tot je aan de Digitale Kroon gedraaid hebt.

Verder kunnen ontwikkelaars van Apple Watch-apps voortaan de knop aan de zijkant van het horloge gebruiken om gemakkelijk workouts te pauzeren en hervatten. Deze functie was tot nu toe alleen voor Apples eigen apps beschikbaar. Tijdens een Workout wordt ‘niet storen’ ook automatisch geactiveerd.

watchOS 4 en iOS 11 verschijnen dit najaar. De eerste ontwikkelaarsbèta is vorige week verschenen, maar publieke testers kunnen eind deze maand al aan de slag.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen