watchOS-bug: Siri crasht Apple Watch bij vragen over het weer

Lars Paijmans
6 november 2017, 9:50
1 min leestijd
watchOS-bug: Siri crasht Apple Watch bij vragen over het weer

Een gekke bug in watchOS zorgt ervoor dat Siri de volledige smartwatch laat vastlopen. Een vraag die te maken heeft met het weer is genoeg om de Watch te laten crashen. Dit weten we tot nu toe over deze opmerkelijke Siri-bug.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch Siri-bug zorgt voor vastlopers

Op Reddit en Apple-fora regent het klachten van Apple Watch gebruikers. Ongeacht of je een nieuwe Apple Watch Series 3 hebt of een ouder model, de bug lijkt in alle gevallen op te treden. Naast mensen in Nederland en andere Europese landen, zorgen weer-gerelateerde vragen ook voor vastlopers in Canada en de Verenigde Staten.

Wat de exacte oorzaak van het probleem is, is nog niet duidelijk. Maar zolang je watchOS 4.1 draait is de kans groot dat je de bug tegenkomt. Terwijl de Weer-app op de Watch gewoon goed werkt, gaat het slimme klokje pas de fout in als je vragen stelt aan spraakassistent Siri.

Apple Watch Siri-bug

Vragen als ‘hoe warm is het?’ of ‘gaat het regenen’ of ‘wat is de weersverwachting’ zorgen ervoor dat de Apple Watch zichzelf direct opnieuw opstart. Het Apple-logo verschijnt kort in beeld, waarna je weer terugkomt op je wijzerplaat. Dit doet vermoeden dat niet de hele Apple Watch, maar alleen Siri of de Weer-app vastlopen.

Opvallend genoeg zorgen vragen over het weer die over morgen of later in de week gaan niet voor problemen. Het zijn puur de vragen over de weersverwachting vandaag die roet in het eten gooien. Apple heeft nog niet gereageerd, maar zal naar verwachting snel met een oplossing komen. Dit kan in de vorm van een watchOS-update zijn, of Apple repareert de bug direct op Siri’s servers. In dat laatste geval hoef je het horloge niet handmatig bij te werken.

Lees het laatste nieuws over Siri

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu