De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

WatchOS 4, MacOS High Sierra en tvOS 11 krijgen releasedatum

Marcel Vroegrijk
12 september 2017, 19:40
3 min leestijd
WatchOS 4, MacOS High Sierra en tvOS 11 krijgen releasedatum

Apple heeft de releasedatum van WatchOS 4, MacOS High Sierra en tvOS 11 bekendgemaakt. Lees hieronder vanaf wanneer je de updates downloaden kunt.

Lees verder na de advertentie.

WatchOS 4 downloaden

De nieuwste software voor de Apple Watch, WatchOS 4 genaamd, is vanaf 19 september te downloaden.

Een belangrijke nieuwe functie is dat je nu een lijst kunt oproepen van alle geïnstalleerde apps. In de instellingen van de Apple Watch kun je kiezen tussen deze lijstweergave of de klassieke honingraat.

Ook worden apps in de App Dock, waarin actieve applicaties worden weergegeven, vanaf WatchOS 4 onder elkaar getoond, in plaats van naast elkaar. Zo kun je ze met het kroontje van de Apple Watch selecteren.

Verder komt er een speciale Siri-wijzerplaat met slim geselecteerde informatie over je afspraken en wat het belangrijkste nieuws is. De WatchOS 4 update zorgt er ook voor dat de Apple Watch nu vanzelf de minispeler toont als je naar muziek of een podcast luistert. Deze hoef je niet eerst aan te tikken in het App Dock van waaruit je apps opent.

Apple kondigde ook de Apple Watch Series 3 aan, die zelfstandig kan bellen. Die versie met een eigen simkaart komt echter niet meteen naar Nederland.

Lees onze preview van WatchOS 4

Apple heeft de releasedatum van MacOS High Sierra, WatchOS 4 en tvOS 11 bekendgemaakt. Hieronder lees je wanneer je de nieuwste updates downloaden kunt.

MacOS High Sierra downloaden

Apple kondigde aan dat de High Sierra update vanaf 25 september is te downloaden.

De grootste verandering in MacOS High Sierra is het Apple File System. Dit nieuwe bestandssysteem ga je niet concreet zien, maar het gaat ervoor zorgen dat het kopiëren en plakken van bestanden veel sneller gaat. Daardoor moet je iMac of MacBook sowieso beter gaan presteren.

Nog een redelijk onzichtbare verbetering is dat de browser Safari automatisch adverteerders blokkeert die je willen volgen en vervolgens op jouw surfgedrag toegespitste reclame laten zien. Ook gaat Safari automatisch afspelende video’s stoppen, die beginnen dus niet meer vanzelf met spelen. Ook gaat de Foto’s-app meer lijken zoals je de app op de iPhone of iPad kent.

Bekijk de de 9 belangrijkste verbeteringen van MacOS High Sierra

tvOS 11 downloaden

tvOS, de software voor op je Apple TV, krijgt ook een update. Apple heeft nog geen exacte releasedatum bekendgemaakt, maar hoogstwaarschijnlijk is de software op of kort na 22 september beschikbaar. Dan verschijnt namelijk een nieuwe Apple TV die op de nieuwste softwareversie draait.

Deze versie laat je het startscherm van je Apple TV synchroniseren met andere Apple TV’s in huis, zodat je overal precies dezelfde apps hebt. Ook kun je ervoor kiezen om jouw AirPods automatisch met je Apple TV te laten synchroniseren als ze al gekoppeld zijn aan een ander apparaat, bijvoorbeeld je iPhone.

Daarnaasr komt Amazon Prime Video later dit jaar terug als app voor Apple TV. De Amazon-app ontbrak jarenlang vanwege onenigheid tussen Apple en Amazon. tvOS 11 is verder geen ingrijpende update, de grootste verandering voor Apple TV is de nieuwe Apple TV 4K die Apple heeft aangekondigd, waarmee video’s in 4K-resolutie en met HDR kunnen worden bekeken.

Lees meer over de Apple TV 4K

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu