Runners deal! De iPhone 15 Pro nu met korting oplopend tot €540!

Tip: Siri-wijzerplaat in watchOS 4 aanpassen en gebruiken

20 oktober 2017, 19:02
2 min leestijd
Tip: Siri-wijzerplaat in watchOS 4 aanpassen en gebruiken

Met watchOS 4 heeft je Apple Watch een Siri-wijzerplaat gekregen. We leggen uit hoe je deze wijzerplaat gebruikt en aanpast.

Lees verder na de advertentie.

Siri-wijzerplaat aanpassen en gebruiken

Met watchOS 4 heeft je Apple Watch een aantal nieuwe wijzerplaten gekregen. Zo plaats je bijvoorbeeld de personages van Toy Story op het kleine schermpje, of creëer je een caleidoscoop-wijzerplaat met een eigen foto. Het meest interessante is echter de nieuwe Siri-wijzerplaat. Maar hoe gebruik je deze en hoe pas je het naar eigen wensen aan?

De Siri-wijzerplaat gebruiken

Deze wijzerplaat laat je de de Digitale Kroon op een toffe manier gebruiken. Met de draaiknop op je Apple Watch scrol je door alle items die Siri op het scherm plaatst. Op deze manier zie je eerst de recente items, daarna wat er komen gaat en vervolgens de items van morgen.

siri-wijzerplaat

Tussen deze items staan allerlei handige dingen die je moet weten. Zo staat hier bijvoorbeeld de muziek die je luistert of een herinneringen die je hebt ingesteld. Tevens staat hier het weer, of een afspraak uit je agenda. Het idee is dat je met een blik op je horloge weer helemaal op de hoogte bent van je actualiteit en wat er staat te gebeuren.

Wijzig gegevensbronnen

Het is echter goed mogelijk dat je bepaalde items in deze lijst nooit interessant vindt. Dan kun je er via de Watch-app voor zorgen dat Siri deze overslaat. In de app kies je onder ‘mijn wijzerplaten’ voor de Siri-wijzerplaat en haal je bij het kopje ‘gegevensbronnen’ de schuifjes over van bronnen die je niet wil zien op je Apple Watch.

De Siri-wijzerplaat verder aanpassen

De wijzerplaat is ook op een andere manier aan te passen. Linksboven en rechtsboven zijn complicaties geplaatst. Apple plaatst hier standaard een Siri-knop en de datum. Om deze complicaties aan te passen houd je de wijzerplaat ingedrukt en druk je daarna op ‘Pas aan’. Gebruik de Digitale Kroon om te scrollen door de mogelijkheden.

Lees het laatste nieuws over watchOS 4

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu