Apple Watch meet nu nog beter je skiprestaties

Michel van 't Klaphek
28 februari 2018, 20:33
2 min leestijd
Apple Watch meet nu nog beter je skiprestaties

Tijdens de wintersport achterhalen wat je maximumsnelheid op de piste is. Het is vanaf vandaag mogelijk met de Apple Watch. Diverse wintersport-apps zijn namelijk geüpdatet en geven nu nóg specifiekere informatie.

Lees verder na de advertentie.

Apple Watch meet nu skiprestaties

Wintersporters opgelet! Diverse ski- en snowboard-apps zijn vandaag bijgewerkt en tonen nu specifieke informatie en metingen. Zo heb je nooit meer onenigheid met je metgezellen wie nou het snelst van de piste afging. De Apple Watch toont vanaf nu:

  • Hoeveel meters je in totaal hebt afgelegd;
  • Hoe steil je afdaling was;
  • Wat je maximumsnelheid was;
  • En hoeveel calorieën je hierbij hebt verbrandt.

Deze statistieken kun je onder meer meten met de apps snoww, Slopes, Squaw Valley, Snocru en Ski Tracks. Al deze apps zijn geüpdatet en gebruiken functies uit watchOS 4.2, waardoor specifieke informatie meten mogelijk is. Jammerlijk genoeg ondersteunen niet al deze apps de Activiteit- en Gezondheid-app op je iPhone. Dit is echter wél het geval voor Snocru, dat het aantal verbrande calorieën direct toevoegt in de Activiteit-app. Ook worden je prestaties natuurlijk automatisch bijgehouden.

Ook interessant: Gids: zo gebruik je de Activiteit-app van Apple

Metingen starten met Siri

Daarbovenop wordt Siri ondersteund door onder meer snoww en Slopes. Zo start je een afdaling door simpelweg tegen de tegen de app te praten, door middel van de virtuele assistent. Ook is het mogelijk om metingen tussentijds te onderbreken en later weer aan te vangen. Tot slot kun je met snoww via Siri direct de locatie van je vrienden opvragen. Je krijgt vervolgens een kaartje op je Apple Watch te zien waarbij je vrienden met foto’s worden aangegeven.

Let wel: je moet minstens in het bezit zijn van een Apple Watch Series 3 om bovenstaande informatie te meten. Deze serie beschikt namelijk over een ingebouwde hoogtemeter, in tegenstelling tot eerdere uitvoeringen. Het was hiervoor ook al mogelijk om wintersportprestaties te meten, maar dit ging veel onnauwkeuriger. Hierbij werden je inspanningen namelijk geschat op basis van een stevige wandeling.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 3
Apple Watch Series 3

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu