De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Zo verander je de Apple Watch in een handige zaklamp

Lars Paijmans
2 augustus 2018, 13:03
2 min leestijd
Zo verander je de Apple Watch in een handige zaklamp

Het sleutelgat vinden in het donker, of in de avonduren de zoektocht naar het lichtknopje gemakkelijker maken: je Apple Watch-zaklamp gebruiken komt vaker van pas dan je dacht.

Lees verder na de advertentie.

De Apple Watch-zaklamp gebruiken: zo doe je dat

watchOS 4 mag dan een relatief kleine update voor de Apple Watch zijn, het voegt wel weer een aantal fijne kleine verbeteringen toe. Zo kun je in een simpele handeling het kleine schermpje veranderen in een praktische zaklamp.

Zorg voordat je onderstaande stappen doorloopt dus eerst dat je Apple Watch op watchOS 4.0 of hoger draait. Dit doe je via de Watch-app op je gekoppelde iPhone, via ‘Mijn Watch > Algemeen > Software-update’. Hoewel de zaklamp een stuk minder fel is dan de iPhone-zaklamp, komt hij regelmatig goed van pas. Dit komt omdat het lampje om je pols zit, waardoor je altijd een handsfree lampje bij je hebt.

Apple Watch zaklamp

Je activeert de zaklamp als volgt:

  1. Bekijk de wijzerplaat van je Apple Watch;
  2. Veeg van beneden naar boven over het scherm om het Bedieningspaneel te openen;
  3. Tik op het zaklamp-icoontje om de zaklamp te activeren;
  4. Veeg van links naar rechts om tussen de zaklampen te schakelen.

Je kunt de zaklamp na gebruik weer simpel uitzetten door naar beneden te vegen over het display. De Apple Watch-zaklamp heeft drie verschillende standen, die in verschillende situaties van pas komen.

  • Wit licht: Het witte licht is bedoeld om zoveel mogelijk licht te creëren, zodat je bijvoorbeeld een sleutelgat terug kunt vinden;
  • Flitsend wit licht: Het flitsende witte licht komt van pas als je op wil vallen in het donker. Handig tijdens het hardlopen bijvoorbeeld als je andere lampjes het tijdens een workout begeven. Gebruik het echter niet als alternatief voor reflecterende vesten of volwaardige lampjes;
  • Rood licht: De rode variant van de Apple Watch zaklamp is bedoeld voor noodsituaties. Zwaai met je hand heen en weer terwijl je de rode lamp aan hebt staan om extra goed op te vallen in het donker. Daarnaast kan het een fijn alternatief voor het witte licht zijn, omdat het een stuk minder fel is aan je ogen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu