WWDC 2017 recap: iOS 11, macOS High Sierra, HomePod en meer

Gijs Ettes
6 juni 2017, 7:30
3 min leestijd
WWDC 2017 recap: iOS 11, macOS High Sierra, HomePod en meer

Benieuwd wat Apple gisteravond allemaal heeft onthuld? In deze samenvatting van WWDC 2017 zetten we alle highlights van de keynote op een rijtje, zodat je weer helemaal bij bent.

Lees verder na de advertentie.

Dit kondigde Apple aan tijdens WWDC 2017

Ontwikkelaarsconferentie WWDC duurt nog tot en met vrijdag. Maar net als voorgaande jaren waren ook nu weer alle ogen gericht op de pakweg tweeënhalf uur durende keynote die Apple gisteravond aangreep om zijn plannen op soft- en hardwaregebied uit de doeken te doen.

Heb je de presentatie gemist, check dan deze samenvatting met de belangrijkste wetenswaardigheden. En houd iPhoned de komende dagen in de gaten voor meer verdieping over alle thema’s die tijdens WWDC 2017 aan bod kwamen.

Apple onthult iOS 11

Zoals verwacht is iOS 11 wat software betreft de grote klapper van WWDC 2017. Niet zo gek natuurlijk, aangezien de iPhone nog steeds Apples populairste apparaat is. iOS 11 gaat verder waar iOS 10 stopte en maakt de iPhone en iPad stabieler, sneller en veelzijdiger. De update wordt dit najaar beschikbaar.

Lees verder: De 12 belangrijkste vernieuwingen van iOS 11

iOS 11

App Store gaat op de schop

De App Store is vanaf de grond af opnieuw opgebouwd met een compleet nieuw design. Daarbij maakt Apple gebruik van een soort kaarten-ontwerp met categorieën onderin de app. Helemaal nieuw is het ‘Today’-tabblad. Tevens is er een apart tabblad voor games, één van de belangrijkste secties in de App Store.

Lees verder: Grote App Store-update met volledig nieuw design

macos high sierra

macOS High Sierra

macOS High Sierra is de eerstvolgende grote update van het besturingssysteem voor de Mac en MacBook. Deze nieuwe versie brengt verbeteringen voor Safari en Mail, en ondersteunt het snellere Apple File System en de grafische technologie Metal 2. Dit najaar kunnen we allemaal updaten!

Lees verder: Deze verbeteringen brengt macOS High Sierra

Apple HomePod

Aankomende december lanceert Apple de HomePod, een slimme speaker die onder meer met Apple Music werkt en is te bedienen met je stem. Het apparaat beschikt over Siri-ondersteuning, een krachtige 4 inch-woofer, Apple A8-chip en de mogelijkheid om de audio aan te passen op basis van je omgeving. De speaker gaat 349 dollar kosten en verschijnt in december in de VS.

Lees verder: Apple onthult HomePod: slimme speaker verovert  je huiskamer

apple homepod wwdc 2017

Nieuwe iMacs krijgen vr-ondersteuning

Apple onthulde tijdens WWDC 2017 nieuwe iMacs met een helderder scherm, snellere processors, meer opslag en sneller geheugen. Dit heeft ook gevolgen voor de grafische mogelijkheden van het apparaat, dat voor het eerst geschikt is voor virtual reality. Ook nieuw is de iMac Pro, een duurder model met nóg betere specs.

Lees verder: Apple onthult nieuwe 2017 iMacs met betere specs en vr

MacBooks krijgen een update

De complete MacBook-serie krijgt een upgrade. Niet alleen de 12-inch MacBook is van verbeterde hardware voorzien, ook de MacBook Pro-serie van vorig jaar en de MacBook Air zijn opgefrist. Vooral laatstgenoemde had al een tijdje geen aandacht meer van Apple gekregen. Alle MacBooks zijn nu te bestellen.

Lees verder: Alle MacBooks van update voorzien tijdens WWDC

Nieuwe 10,5 inch-iPad Pro

Met het 10,5 inch-display is de nieuwe iPad Pro groter dan het bestaande 9,7 inch-model, maar opvallend zijn de dunnere schermranden. Onder de motorkap bevindt zich een A10X Fusion-chip, die nog betere prestaties levert dan zijn voorganger. Standaard is er met 64GB dubbel zoveel opslagruimte aanwezig. De nieuwe iPad is vanaf vandaag te bestellen en wordt volgende week geleverd.

Lees verder: Dit moet je weten over de nieuwe 10,5 inch-iPad Pro

ipad pro 10.5 wwdc 2017

watchOS 4

Apple trapte de WWDC 2017-keynote af met de onthulling van watchOS 4, de nieuwe softwareversie voor de Apple Watch. Die bevat een vernieuwde muziek-app en workouts, meer wijzerplaten en wordt deze herfst beschikbaar voor de eerste en tweede generatie Apple Watch.

Lees verder: Apple onthult watchOS 4, en dit is allemaal nieuw

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple HomePod 2023
Apple HomePod 2023

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu