Apple onthult nieuwe 2017 iMacs met betere specs en vr

Lars Paijmans
5 juni 2017, 19:51
1 min leestijd
Apple onthult nieuwe 2017 iMacs met betere specs en vr

Verrassing! Apple heeft zojuist nieuwe iMacs onthuld die een flinke stap vooruit zetten op het gebied van specificaties. Virtual reality op de Mac wordt hierdoor mogelijk.

iMac 2017 officieel onthuld

Apple heeft haast met de WWDC 2017-keynote. Na watchOS 4 en macOS High Sierra krijgen we direct de eerste hardware-aankondiging van de presentatie te zien. De nieuwe iMacs krijgen een stuk betere specs dan voorgaande modellen, zodat dankzij samenwerking met SteamVR ook virtual reality op de Mac mogelijk is.

iMac 2017 officieel

Met een speciale Star Wars-demo werd de kracht van Metal 2 en macOS High Sierra getoond op de nieuwe iMac. Apple windt er geen doekjes om. De nieuwe iMacs hebben het beste Mac-scherm tot nu toe dat tot wel 43 procent helderder is, snellere processors, hogere opslagcapaciteit en sneller geheugen. Dit heeft ook gevolgen voor de grafische mogelijkheden van het apparaat.

De nieuwe iMac Retina 4K met een 21,5-inch display is uitgerust met een Radeon Pro 555 en Radeon 560 met tot 8GB VRAM. Het 27-inch 5K-model heeft een Radeon Pro 570, 575 en 580 met tot 8GB aan VRAM. De nieuwe apparaten zijn verder voorzien van usb-c- en Thunderbolt-aansluitingen op de achterkant. Alle iMacs beschikken tevens standaard over een Fusion Drive.

iMac 2017 releasedatum: vandaag

De nieuwe iMacs zijn vanaf vandaag beschikbaar. Na afloop van de keynote komt de Apple Store terug online en komen we te weten wat de 2017 iMacs kosten.

Categorie: Apple
Device: iMac

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's