Vodafone Topdeals: De iPhone 13 tijdelijk tot €417 voordeel!

Dit moet je weten over de nieuwe 10,5 inch-iPad Pro

Wouter Nijsen
5 juni 2017, 20:50
2 min leestijd
Dit moet je weten over de nieuwe 10,5 inch-iPad Pro

Tijdens de WWDC-keynote is zojuist een nieuwe iPad Pro aangekondigd. De tablet heeft een 10,5 inch-scherm en dunnere schermranden. Lees er hier meer over.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPad Pro

De grootste verbetering van de nieuwe iPad Pro is het scherm. Met het 10,5 inch-display is de tablet groter dan het bestaande 9,7 inch-model, maar vooral opvallend zijn de dunnere schermranden. Het display vult nu een groter oppervlak van de voorkant, wat een natuurlijker beeld geeft.

Door het vernieuwde scherm kan onder meer een groter toetsenbord op het display worden getoond. Apple geeft aan dat de schermranden van de 10,5 inch-iPad Pro 40 procent kleiner zijn. Onder de motorkap bevindt zich een A10X Fusion-chip, die nog betere prestaties levert dan zijn voorganger. Standaard is er met 64GB dubbel zoveel opslagruimte aanwezig.

Het scherm van de nieuwe iPad is verder 50 procent helderder en een stuk vloeiender. Dit is ook gunstig voor de Apple Pencil, die beter werkt op de nieuwe tablet. De 10,5 inch-iPad Pro is vanaf vandaag te bestellen en wordt volgende week geleverd. De tablet draait standaard op iOS 10, maar krijgt de update naar iOS 11.

Update voor 12,9 inch-variant

Apple kondigt ook een update voor de 12,9 inch-iPad Pro aan. De grotere tablet krijgt dezelfde specificaties als de 10,5 inch-variant, met de A10X-chip en iets betere camera. Laatstgenoemde wordt nu bijgestaan door een led-flitser.

Veel softwareverbeteringen

iOS 11 brengt flinke verbeteringen mee voor de iPad. Nieuw is bijvoorbeeld de drag & drop-functie, waarmee je gemakkelijk bestanden, linkjes en meer van de ene app naar de andere kunt slepen. Handig, want voorheen was het behoorlijk omslachtig om bestanden over te hevelen naar een andere app.

Ook krijgt de iPad een Mac-achtig dock waar je apps in kunt zetten. Dit maakt het makkelijker om meerdere apps tegelijk te gebruiken op je tablet.

Ook handig is dat iOS 11 slimmer met screenshots om gaat. Maak je op de iPad een schermafbeelding, dan opent een aparte editor. Met de Apple Pencil kun je vervolgens een korte notitie schrijven of iets omcirkelen, waarna je de screenshot met anderen deelt.

De 10,5 inch-iPad Pro is vanaf vandaag te bestellen op de website van Apple. Het apparaat heeft een vanafprijs van 739 euro.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPad Pro
Apple iPad Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu