De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple kondigt grote App Store-update aan met volledig nieuw design

Rutger Otto
5 juni 2017, 20:36
1 min leestijd
Apple kondigt grote App Store-update aan met volledig nieuw design

De App Store van Apple wordt volledig vernieuwd. De winkel voor apps krijgt een geheel nieuw ontwerp dat qua stijl in lijn ligt met dat van Apple Music.

Lees verder na de advertentie.

App Store-update

Het is voor het eerst dat Apple zijn App Store vernieuwt. De app is vanaf de grond af opnieuw opgebouwd met een compleet nieuw design. Daarbij maakt Apple gebruik van een soort kaarten-ontwerp met categorieën onderin de app. Helemaal nieuw is het ‘Today’-tabblad. Ook is er een aparte tab voor games, wat één van de belangrijkste secties is in de App Store, die bovendien veel geld oplevert. Overige apps worden in een aparte ‘Apps’-tab gebundeld.

App Store-update

Elke dag is er een ‘App van de Dag’ en een ‘Game van de Dag’. Daarnaast zijn dagelijkse lijsten in verschillende thema’s. Denk aan meditatie-apps die in een opsomming worden gebundeld. In de nieuwe App Store komen ook tips en video’s.

Games

Het nieuwe ontwerp van de App Store staat ook toe dat in-app aankopen te bekijken zijn, voordat je een app downloadt. Bij games wordt de informatie verrijkt met meer informatie, zoals ‘Let’s Plays’ van gebruikers die laten zien hoe het spel werkt. Daarnaast toont Apple onder de app-titel meteen meer informatie, zoals de score, de plek op de ranglijst en gewonnen prijzen.

Ontwikkelaars kunnen in de nieuwe App Store gericht op recensies reageren. Daarnaast wordt het mogelijk om apps gefaseerd uit te rollen, om te zorgen dat de gebruikers het systeem niet meteen enorm belasten.

Monument Valley 2

Tijdens de presentatie werd in een screenshot Monument Valley 2 aangekondigd. De opvolger van één van de meest succesvolle iOS-games ooit is direct te koop voor 5,49 euro in de App Store. Downloaden kan via onderstaande link.

Download Monument Valley 2 in de App Store (5,49 euro)

Monument Valley 2

ustwo games

€ 3,99 via App Store
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu