De iPhone 14 Pro nu tijdelijk tot €475 retour!

Apple presenteert upgrades voor alle MacBooks op WWDC

Rick van der Veer
5 juni 2017, 19:57
1 min leestijd
Apple presenteert upgrades voor alle MacBooks op WWDC

Apple heeft zojuist upgrades aangekondigd voor de MacBook, MacBook Air en MacBook Pro. Al deze laptops zijn voorzien van nieuwe hardware, zodat ze weer even vooruit kunnen. 

Lees verder na de advertentie.

Apple MacBook-upgrades aangekondigd

Tijdens het jaarlijkse Worldwide Developers Conference heeft Apple nieuwe upgrades voor de gehele MacBook-serie aangekondigd. Niet alleen de 12-inch MacBook is van verbeterde hardware voorzien, ook de MacBook Pro-serie van vorig jaar is vernieuwd. Wat vooral opvalt is dat de MacBook Air is opgefrist, want deze laptopserie heeft al een tijdje geen aandacht meer gekregen van Apple, maar blijft populair onder consumenten.

Macbook-upgrades

De MacBook en MacBook Pro zijn voorzien van processors uit Intels nieuwe Kaby Lake-serie. Dat betekent niet alleen dat ze verbeterde prestaties leveren, maar ook dat ze efficiënter met de accu omgaan. Ook de ssd’s die Apple in de MacBook gebruikt, zijn tot wel 50 procent sneller volgens het bedrijf. De overige specificaties zijn hetzelfde gebleven, zoals de gebruikte schermen, behuizing en poorten aan de zijkant. De nieuwe MacBooks zijn vanaf vandaag te koop.

Ook de MacBook Air krijgt dus een update. De lichte laptop heeft een snellere processor, waar het apparaat vorig jaar nog een upgrade in werkgeheugen kreeg. De kloksnelheid van alle modellen wordt standaard verhoogd tot 1,8GHz, wat tot betere prestaties leidt. Of dit betekent dat er ook een Kaby Lake-chip in de Air terug te vinden is, wordt later duidelijk. De overige specificaties van de laptops blijven hetzelfde, met een resolutie van 1440 bij 900 en geen usb-c-poorten aan de zijkant.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple MacBook
Apple MacBook

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu