Vodafone Topdeal: de iPhone 12 tijdelijk extra scherp geprijsd!

Apple presenteert krachtige iMac Pro: dit moet je weten

Rutger Otto
5 juni 2017, 20:00
1 min leestijd
Apple presenteert krachtige iMac Pro: dit moet je weten

Tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC heeft Apple zijn nieuwe iMac Pro gepresenteerd. Het is de krachtigste Mac van Apple tot op heden.

Lees verder na de advertentie.

iMac Pro

De iMac Pro is tijdens het Apple-event kort gepresenteerd. De computer lijkt op de bekende iMacs, maar met een nieuwe kleur: spacegrijs. Hij moet de Mac Pro uit 2013 opvolgen.

Van binnen is de computer helemaal opnieuw opgebouwd, zo is er meer ruimte gelaten voor een koelsysteem. De iMac Pro krijgt flink wat rekenkracht. Zo komt er een versie met een 8-core Intel Xeon-processor, maar er zijn ook nog krachtigere versies met tien en met achttien kernen. Voor grafische geheugen wordt de Radeon Vega van AMD gebruikt en kunnen gebruikers tot 16GB VRAM kiezen.

Opslag en accessoires

Apple levert tot 128GB aan ECC-geheugen en tot 4TB SSD-opslag. Laatstgenoemde werkt met een snelheid van 3GB per seconde.

De computer heeft verder vier Thunderbolt 3-aansluitingen en je kunt er twee extra 5K displays op aansluiten. Het apparaat zelf heeft al een 5K display ingebouwd.

Apples nieuwe desktopcomputer krijgt ook eigen accessoires in de kleur spacegrijs, zoals een trackpad, muis en een numeriek toetsenbord.

Prijs en release

iMac Pro is niet goedkoop. De vanafprijs is 4999 dollar, een europrijs is er nog niet. De duurste versie kost ‘ruim 7000 dollar’. Europrijzen zijn op dit moment nog niet bekend. De computer is vanaf december 2017 te koop.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen