macOS High Sierra officieel: zo verbetert Apple de Mac-software

Rutger Otto
5 juni 2017, 19:30
2 min leestijd

Apple heeft zojuist macOS High Sierra uit de doeken gedaan; de eerstvolgende grote update voor de iMac en MacBook. Hier lees je er alles over.

Lees verder na de advertentie.

macOS High Sierra officieel onthuld

Tijdens de WWDC 2017-keynote was er zoals verwacht veel aandacht voor de Mac. Dat is grotendeels te danken aan de nieuwe versie van macOS, het besturingssysteem van Apples computers. De update, die later dit jaar verschijnt, is met de steeds sterker wordende concurrentie belangrijker dan ooit. Met deze nieuwe functies hoopt het bedrijf uit Cupertino toch te overhand te krijgen.

Safari en Mail

De browser van de Mac, Safari, krijgt enkele verbeteringen. Zo komt er een manier om video’s die automatisch afspelen te blokkeren. Daarnaast komt Apple met ‘Intelligent Tracking Prevention’, wat ervoor moet zorgen dat gebruikers online minder gevolgd worden door adverteerders.

Apple komt onder meer met vernieuwingen voor zijn Mail-app. In de app wordt split-view ondersteund, zodat gebruikers een beter overzicht hebben.

Foto’s

De Foto’s-app wordt vernieuwd. Zo herkent hij gezichten beter en worden getagde personen over al je Apple-devices gedeeld. Het bewerken van afbeeldingen krijgt ook meer opties, gebruikers krijgen meer mogelijkheden, bijvoorbeeld voor het verbeteren van helderheid en kleuren. Daarnaast werkt het beter samen met andere fotobewerkingsapps.

Apple File System

Nadat het Apple File System al beschikbaar was op iOS 10, wordt het bestandssysteem nu ook de standaard op macOS. Dit gaat er volgens Apple in de praktijk voor zorgen dat bestanden veel sneller overgezet en gekopieerd kunnen worden.

macOS xxx officieel

Metal 2

Metal is de grafische technologie van Apple voor de Mac. Die krijgt een update, zodat mooiere en krachtigere graphics verwerkt kunnen worden. Het belangrijkst is dat Metal 2 ervoor zorgt dat de Macs overweg kunnen met virtual reality. Zo is er een samenwerking met SteamVR. Daarnaast gaan bekende ontwikkelprogramma’s Unreal en Unity met het systeem werken.

macOS High Sierra releasedatum

De macOS-update verschijnt dit najaar. Ben je echter een bètatester, dan kun je er al eerder mee aan de slag. Eind juni is er een publieke bèta. Houd er alleen wel rekening mee dat het hier om een testversie gaat die de nodige bugs kan bevatten. De officiële versie verschijnt in de herfst.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen