De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

Apple onthult watchOS 4: dit is er allemaal nieuw

Wouter Nijsen
5 juni 2017, 19:18
2 min leestijd
Apple onthult watchOS 4: dit is er allemaal nieuw

Apple heeft tijdens zijn WWDC-keynote watchOS 4 officieel onthuld. De vierde versie van het besturingssysteem brengt diverse verbeteringen met zich mee.

Lees verder na de advertentie.

watchOS 4 officieel: dit moet je weten

Er gingen al een aantal weken geruchten over watchOS 4 en nu is de update officieel aangekondigd. Het besturingssysteem voor de Apple Watch wordt op verschillende manieren slimmer.

1. Meer wijzerplaten

watchOS 4 brengt onder meer verbeteringen voor de watchfaces, de wijzerplaten die op de smartwatch staan. Apple heeft een nieuwe Siri-watchface ontwikkeld. Hiermee krijgen gebruikers automatisch de belangrijkste informatie uit hun apps te zien, zoals de reistijd naar je werk, reminders, of foto’s die je op dezelfde dag vorig jaar hebt gemaakt. Hierbij wordt gebruikgemaakt van machine learning, net zoals dat in iOS gaat. Ook zijn er watchfaces van diverse personages uit Toy Story toegevoegd.

2. Vernieuwde muziek-app en workouts

watchOS 4 introduceert ook een vernieuwde Muziek-app. De app synchroniseert automatisch je favoriete muziek en toont dit met fraaie albumhoezen. Gebruikers kunnen ook een afspeellijst kiezen door automatisch start met een workout. Handig, want zo begint muziek gelijk te spelen wanneer je met een workout start. Het doen van workouts wordt bovendien makkelijker, net als het wisselen daartussen.

Het nieuwe besturingssysteem werkt ook met sportapparatuur met nfc, waardoor gebruikers gemakkelijker data kunnen sturen naar de Watch. Later dit jaar verschijnt het eerste sportapparatuur met Apple Watch-ondersteuning.

3. Meer verbeteringen

Ook belangrijk is dat ontwikkelaars nu bluetooth-accessoires kunnen gebruiken om apps te verbinden. Hierdoor werkt de Apple Watch beter samen met accessoires; iets waar veel gebruikers al een tijdje om vroegen. Ook nieuw is een dock waar je verticaal scrolt door je recente gebruikte apps. Verder is er een zaklamp-functie, waarbij het schermpje van de Apple Watch in het donker oplicht.

4. Release later dit jaar

Apple maakt later vandaag een ontwikkelaarsversie van watchOS 4 beschikbaar. Deze herfst komt de update beschikbaar voor zowel de eerste als tweede generatie Apple Watch.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple Watch Series 1
Apple Watch Series 1

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu