De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

Het lijkt wel een droom: WhatsApp werkt aan iPad-app

Bram Lettenmeijer
22 augustus 2021, 10:26
1 min leestijd
Het lijkt wel een droom: WhatsApp werkt aan iPad-app

WhatsApp werkt aan multi-device 2.0; een bredere ondersteuning voor meerdere apparaten. Uit de laatste bèta-versie van de app blijkt dat er eindelijk een iPad-versie van WhatsApp op komst is.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp krijgt onafhankelijke iPad-app

WhatsApp’jes versturen gaat al jaren soepel via de iPhone, maar een toegewijde iPad-app komt er maar niet van. Dat leidt tot grote ergernis onder iPad-gebruikers, die voor het beantwoorden van berichten altijd moeten overschakelen naar hun smartphone. Daar komt in de nabije toekomst verandering in, als we een recente tweet van WABetainfo mogen geloven.

WhatsApp werkt namelijk aan een heuze iPad-app, die onafhankelijk gaat werken. Je kunt dus berichten versturen en ontvangen via je iPad zonder constante smartphone-verbinding. Zodra je jouw iPhone eenmalig synchroniseert met de iPad-app, kun je aan de slag. Hiermee onderscheidt de app zich van het bestaande WhatsApp Web.

Multi-device 2.0

Een toegewijde iPad-app is onderdeel van multi-device 2.0. In juli 2021 bevestigde een WhatsApp-woordvoerder dat de bestaande ondersteuning voor meerdere apparaten afhankelijk is van een smartphone-verbinding. Diezelfde woordvoerder bevestigt nu dat WhatsApp onder multi-device 2.0 werkt zonder constante smartphone-verbinding.

Een testversie van de iPad-app is momenteel nog niet beschikbaar. Bèta-testers krijgen automatisch de eerste versie van de iPad-app zodra deze wordt uitgerold, aldus de bron. Wanneer je daadwerkelijk kunt appen via je iPad, is nog even afwachten. Wij hebben er in ieder geval erg veel zin in.

Nieuwtjes zoals deze weten ons humeur toch iedere keer weer flink te verbeteren. Wil ook jij altijd op de hoogte zijn van het laatste Apple-nieuws? Dat kan via de website en onze gratis iPhoned-app. Ook kan je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Meer WhatsApp-nieuws:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu