Gerucht: video toont frame iPhone 12 Pro, bevestigt LiDAR-camera

Mike Peek
12 september 2020, 10:20
2 min leestijd

Een online verschenen video toont het vermoedelijke (metalen) frame van de nieuwe iPhone 12 Pro. We zien onder meer de vlakke randen van het toestel en de LiDAR-camera.

Lees verder na de advertentie.

‘Behuizing iPhone 12 Pro gelekt’

De video is afkomstig van de bekende Apple-lekker EverythingApplePro. Het frame van de iPhone 12 Pro vertoont veel overeenkomsten met dat van de iPhone 11 Pro. Toch zijn er ook een paar belangrijke verschillen. 

De meest in het oog springende verandering is de zijkant van het frame. Eerdere geruchten wezen er al op dat de iPhone 12 Pro vlakke randen krijgt. Deze video lijkt dat te bevestigen. Het design van de iPhone 12 Pro vertoont daardoor veel overeenkomsten met dat van de iPhone 4 uit 2010.

Zie je onderstaande tweet niet, klik dan hier.

Ook de cameramodule is interessant. Er zijn nog steeds drie camera’s te zien in de behuizing van de iPhone 12 Pro. Vermoedelijk gaat het wederom om een primaire sensor, een groothoeklens en een telecamera. Er gaan wel geruchten dat die telecamera dit jaar drie keer optische zoom biedt. Met de iPhone 11 Pro kun je maar twee keer inzoomen. 

‘iPhone 12 Pro krijgt LiDAR-camera’

Naast de drie camera’s zien we twee kleinere gaatjes. Eén daarvan is ongetwijfeld bestemd voor de flitser. In het andere gat komt vermoedelijk een LiDAR-scanner. Die zagen we eerder al op de iPad Pro. Met zo’n dieptesensor kan je iPhone afstanden veel nauwkeuriger inschatten. Dat maakt de smartphone erg geschikt voor augmented reality. Ook zou de scanner betere portretfoto’s op kunnen leveren. 

Op de zijkant van het frame is iets te zien wat lijkt op een smart connector. Vermoedelijk gaat het hier echter om een 5G-antenne. Volgens de geruchten ondersteunen alle iPhone 12-modellen dit nieuwe netwerk

Apple zou de iPhone 12-serie aanstaande dinsdag al aan kunnen kondigen tijdens haar september-event. Het lijkt echter steeds waarschijnlijker dat we nog iets langer moeten wachten. Wij verwachten de telefoons pas in oktober.

iPhone 12: 8 verwachtingen voor de 2020 iPhone

Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rond de nieuwe smartphones van Apple? Download dan de gratis iPhoned-app en schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12 Pro

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen