Apple-event livestream: zo volg je op dinsdag 14 september alle onthullingen

Lars Paijmans
1 september 2021, 7:00
5 min leestijd
YouTube video player

Een paar keer per jaar zijn alle ogen van de (tech)wereld op Cupertino gericht. Zodra er een Apple-event staat te gebeuren, weet je dat er interessante nieuwe producten worden aangekondigd. In deze tip lees je precies hoe je een Apple-event livestream op de voet volgt, ongeacht het apparaat dat je gebruikt.

Lees verder na de advertentie.

Apple september 2021-event: zo volg je de keynote

Het eerstvolgende Apple-event staat in het teken van de iPhone 13: dé nieuwe smartphones van Apple in 2021. Maar het bedrijf van Tim Cook heeft waarschijnlijk meer voor ons in petto: we wachten ook de Apple Watch Series 7 (met een nieuw design), de AirPods 3 en misschien zelfs een gloednieuwe iPad. Net als voorgaande jaren is de volledige keynote via een livestream te volgen.

Wanneer? dinsdag (14 september 2021) om 19:00 uur Nederlandse tijd.

Apple Event — September 14

Apple livestream kijken sinds 2020: YouTube

Sinds 2020 maakt Apple het een stuk gemakkelijker om op ieder apparaat een Apple-event op de voet te volgen. Op het YouTube-kanaal van Apple kun je een livestream vinden om het evenement te bekijken. Dit werkt op ieder apparaat waar je YouTube op kunt kijken: van iPhones tot Android-telefoons, tablets en smart tv’s.

Gebruik je liever geen YouTube? Dan kun je via onderstaande tips ook op een alternatieve manier de onthullingen volgen. YouTube zal voor veel mensen echter de beste optie zijn. We hebben de YouTube-stream alvast hierboven voor je neergezet, zodat je op 14 september meteen kunt kijken.

Zo volg je het Apple-event op de voet op een:

  1. iPhone, iPad en iPod touch
  2. Apple TV
  3. Mac en Windows
  4. Android-apparaten

Apple livestream kijken uitgelegd: zo werkt het

Een Apple livestream kijken kan heel gemakkelijk zijn, maar er zijn wel een aantal regels aan verbonden. Deze hebben allemaal te maken met het apparaat waarop je de livestream bekijkt. Om dit zo overzichtelijk mogelijk te houden, leggen we hieronder per apparaat uit hoe je de stream volgt. Zo weet je zeker dat je er vanaf de eerste seconde bij bent, ongeacht of je nu op je iPhone, Android-toestel, Mac(Book) of Windows-pc kijkt.

apple livestream kijken

Apple livestream kijken op iPhone, iPad en iPod

Als je een iPhone, iPad of iPod touch hebt, maakt Apple het zo makkelijk mogelijk om de video te volgen. Zolang jouw apparaat maar op iOS 10 of hoger draait, hoef je alleen maar op de avond van het event naar de website van Apple te gaan. In de regel start de video dan een paar minuten voor 19:00 uur ’s avonds.

Op Apples website staat op dat moment een videospeler voor je klaar. Deze verdwijnt een paar dagen na het event vanzelf weer. Een andere optie is natuurlijk om naar het YouTube-kanaal van Apple te gaan of de video bovenaan te bericht te starten en een reminder in te stellen.

Apple livestream kijken op de Apple TV

Apple TV 4K, Apple TV vierde (2015) en vijfde generatie (2017): Als je de vierde of vijfde generatie Apple TV (uit 2015) hebt, kun je het evenement op de voet volgen via de Apple TV-app. Deze kun je gratis downloaden uit de tvOS App Store op je Apple TV. Dit is ook een leuke app als er geen evenement op de planning staat, want in het archief kun je allerlei oude keynotes terugkijken. Tof voor als je oude presentaties nog eens wil herbeleven of het andere aanbod van de TV-app van Apple wil zien.

Apple TV 3 en Apple TV 2: Heb je een oudere Apple TV, dan kun je de Apple Special Event-app niet downloaden. Gelukkig maar dat Apple op de dag van het evenement een livestream verpakt in een speciaal kanaal. Deze verschijnt vanzelf bovenin beeld, zodat je op de avond zelf deze alleen maar aan hoeft te tikken.

Apple livestream kijken op macOS en Windows

Mac: Zolang je minimaal OS X 10.11 draait met Safari-versie 6.0.5 is het net zo gemakkelijk als op iOS om een evenement van Apple te volgen. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is op de juiste avond naar de website van Apple gaan, waar je vanzelf een videospeler ziet verschijnen. Of je opent het Apple YouTube-kanaal via de bovenstaande link in dit bericht.

Windows: Apple geeft ook Windows-eigenaren de kans om de keynote te volgen. De livestream is te bekijken met de Chrome- en Firefox-browser, wat het ongeacht de versie van Windows (7, 8 of ouder) die je gebruikt makkelijk maakt om alle onthullingen live te volgen. Heb je een pc met Windows 10, dan dien je de Microsoft Edge-, Chrome- of Firefox-browser te gebruiken. Heb je een andere browser, dan kun je gelukkig voortaan ook naar het YouTubekanaal van Apple gaan en de stream vanaf die plek bekijken.

Een andere optie is de videospeler VLC, die gratis is te installeren. Het enige wat je daarna nodig hebt is een speciale url, die altijd pas op de avond van het evenement beschikbaar komt. De link vind je dan op deze pagina.

Apple keynote livestream

Apple livestream kijken op Android-toestellen

Of je nu op een Android-smartphone of -tablet kijkt, in beide gevallen moet je op de website van Apple zijn. Zolang je Chrome of Firefox als browser gebruikt kun je daar vanaf je apparaat de livestream van het evenement volgen. Het YouTube-kanaal van Apple is uiteraard ook op Android een prima optie om te gebruiken.

Kun je er om één of andere reden niet bij zijn, of ben je niet in staat om de video aan de praat te krijgen? Geen probleem. De redactie van iPhoned volgt ieder Apple event op de voet en geeft je als eerste de meest volledige informatie.

  • Twitter: live verslag van het evenement
  • Facebook: Praat met anderen over de aankondigingen
  • iPhoned-app: Ontvang pushmeldingen bij breaking news en onze round-up
  • Nieuwsbrief: Speciale iPhoned-nieuwsbrief met samenvatting van de aankondigingen
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu