De iPhone 12 heeft een nieuwe functie gekregen in iOS 17.4

29 maart 2024, 9:07
1 min leestijd
De iPhone 12 heeft een nieuwe functie gekregen in iOS 17.4

Heb je een iPhone 12? Dan staat er een leuke verrassing voor je te klaar. Want met de update naar iOS 17.4 kan je iPhone 12 iets nieuws!

Lees verder na de advertentie.

iPhone 12 krijgt nieuwe functie in iOS 17.4

Misschien had je het al gemerkt, maar voor iPhone 12-bezitters stond er opeens een klein extraatje klaar in iOS 17.4. Verschillende berichten zeggen dat de iPhone 12 nu draadloos kan opladen met de volledige snelheid van 15W.

Quick Charge-certificaat

Apple introduceerde bij de iPhone 8 en de iPhone X de functie om je telefoon draadloos op te laden. De ondersteuning voor het snel draadloos opladen (met een Qi2-oplader) werd het eerst aangekondigd voor de iPhone 15. Daarna kregen ook de iPhone 13 en iPhone 14 het sneller draadloos opladen in iOS 17.2. Sinds iOS 17.4 heeft dus ook de iPhone 12 deze ondersteuning gekregen.

Je kon altijd al Qi2-opladers gebruiken om draadloos op te laden, omdat die ook ondersteuning hebben voor apparaten met Qi-functionaliteit. Maar dan kon je maximaal met 7,5W opladen. Na de update van iOS 17.4 is het dus ook op de iPhone 12 mogelijk om met de volle draadloze snelheid je toestel op te laden.

apple magsafe

Wat is Qi2?

Qi2 is de draadloze oplaadstandaard en bouwt voort op de MagSafe-oplaadtechniek van Apple. Het is in begin 2023 geïntroduceerd als de nieuwe standaard voor het draadloos opladen. Niet alleen iPhones kunnen deze draadloze opladers gebruiken, ook Android-toestellen kunnen hiermee worden opgeladen.

Wil je meer weten welke nieuwe functies er nog meer zitten in iOS 17.4? Lees dan onderstaand artikel nog even door!

Lees meer: iOS 17.4 is uit en deze grote veranderingen komen naar je iPhone

Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten. Dan mis je nooit meer een Apple-nieuwtje!

Via: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 12
Apple iPhone 12

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu