Swoop overgenomen door reparatiebedrijf Fixers: dit verandert er

Florence Peeters
26 november 2018, 16:17
3 min leestijd
Exclusief
Swoop overgenomen door reparatiebedrijf Fixers: dit verandert er

Het onlangs failliet verklaarde Swoop is overgenomen door Fixers. Het jonge smartphonereparatiebedrijf heropent onder andere de Swoop-vestigingen onder deze nieuwe naam. Dit betekent de overname nog meer voor klanten van Swoop.

Lees verder na de advertentie.

Update 29 november: Op de website van Swoop is zojuist bekendgemaakt dat ook de webshop is overgenomen door een nieuwe partij, de NEG Group. De rechtspersoon is echter niet overgenomen, waardoor alle gegeven garanties van voor het faillissement op 24 oktober komen te vervallen. Als je de afgelopen jaren dus een toestel hebt gekocht bij Swoop waarvan de garantieperiode nog niet was verstreken, is deze niet meer geldig. Het is niet meer mogelijk om garantie te claimen bij Swoop.

Swoop overname door Fixers: dit betekent het voor jou

Fixers neemt enkel de activiteiten over van refurbished-verkoper Swoop en niet de merknaam en website. Hierdoor behoudt een deel van Swoops reparatiespecialisten toch zijn baan. De gesloten winkels van Swoop worden opnieuw geopend als vestiging van de mobiele reparateur.

Fixers ontfermt zich met name over de reparatietak van Swoop, laat Stefan Nuijten, mede-oprichter van Fixers weten aan iPhoned. “Swoop-klanten waarvan het toestel ten tijde van het faillissement nog ter reparatie bij het bedrijf lag, hebben inmiddels hun toestel teruggekregen via de curator.”

Swoop faillissement

Voor mensen die in de afgelopen jaren een telefoon hebben gekocht bij Swoop die nog in de garantie zou vallen, blijft de situatie onduidelijk. Omdat Fixers niet de merknaam van Swoop overneemt en het om een ander bedrijf gaat, ligt de garantieplicht niet bij hen.

De curator die het faillissement van Swoop in goede banen heeft geleid, regelt alleen de financiën. Zolang er dus geen bedrijf is dat zich aandient om het merk over te kopen, kunnen ex-Swoop-klanten er voorzichtig vanuit gaan dat hun garantie is verdwenen.

Fixers wil uitgroeien tot reparateur met landelijke bekendheid

Fixers is nog geen jaar oud en gestart met het repareren van kapotte iPhones vanuit busjes. Door eerder al reparatiebedrijf PCService over te nemen, heeft het bedrijf nu zowel eigen vestigingen als busjes die door het hele land rijden voor reparaties.

Doordat de mobiele reparateur nu ook de winkels van Swoop in handen heeft, telt Fixers straks zeker tien vestigingen vanuit waar het allerlei defecten aan smartphones, tablets en pc’s repareert van klanten.

Of Fixers in de toekomst alsnog refurbished iPhones gaat verkopen, is niet bekend. Nuijten stelt in ieder geval dat de refurbishedmarkt op het moment een moeilijk gebied is en dergelijke plannen er nog niet liggen.

Klap voor refurbished markt

Het faillissement van Swoop in oktober was een klap voor het imago van refurbished. Eerder ging ook Leapp failliet, waardoor in korte tijd twee grote namen van het toneel zijn verdwenen.

refurbished iphone

Terugkerende problemen lijken te zijn dat verkopers van refurbished iPhones en Android-toestellen het moeilijk hebben door kleine marges, het ontbreken van een keurmerk en een grillige, veranderende markt.

Wil jij een iPhone refurbished kopen? Met onze onafhankelijke refurbished prijsvergelijker vind je snel en gemakkelijk de goedkoopste refurbished iPhone die aan al je wensen voldoet. Swoop is inmiddels weer terug op de markt en draagt ook het Keurmerk Refurbished.
→ Vergelijk alle refurbished iPhone aanbiedingen

Op de hoogte blijven? Download dan onze gratis app of schrijf je in voor de iPhoned-nieuwsbrief!

Bron afbeelding: Swoop (Facebook)
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen