‘Apple werkt aan oplossing voor niet reagerende Lightning EarPods’

Lars Paijmans
20 september 2016, 10:50
2 min leestijd
‘Apple werkt aan oplossing voor niet reagerende Lightning EarPods’

Als de afstandsbediening van je Lightning EarPods soms niet doen, ben je niet de enige. Apple is op de hoogte van deze EarPods bug en zegt aan een oplossing te werken.

Lees verder na de advertentie.

Lightning EarPods bug maakt afstandsbediening onbruikbaar

In een verklaring aan Business Insider reageert Apple op de bug. Deze is specifiek van toepassing op de iPhone 7 en iPhone 7 Plus en de EarPods die in de doos zitten. Deze sluit je rechtstreeks aan op de Lightningpoort, en dat zorgt voor problemen. De muziek blijft gewoon spelen, maar de afstandsbediening in de kabel reageert in sommige gevallen niet. Onhandig, want hierdoor kun je muziek dus niet pauzeren, Siri gebruiken of het volume wijzigen.

EarPods bug

Volgens Apple is het geen hardwarematige fout, maar zit het in de software. Dit is goed nieuws, want dat betekent dat dit met een toekomstige update opgelost kan worden. Wanneer we deze kunnen verwachten is nog niet bekend, maar Apple raadt aan om tot die tijd even de Lightning EarPods opnieuw aan te sluiten op de iPhone.

Het is nog niet duidelijk of Lightning-koptelefoons van derden ook met deze bug te maken hebben, of dat deze alleen de EarPods van Apple treft. Ook wij liepen tegen dit probleem aan bij het testen van de iPhone 7. Het eruit en in stoppen zorgde ook bij ons voor een tijdelijke oplossing.

AirPods verschijnen volgende maand

Omdat de iPhone 7 geen traditionele koptefeloonaansluiting meer heeft, zit er een setje Lightning EarPods in de doos van het toestel. Volgende maand komen de AirPods op de markt, de nieuwe Bluetooth oortjes van Apple. Deze zitten verpakt in een doosje waarmee je de AirPods onderweg kunt opladen. Eind oktober zijn ze voor €179 verkrijgbaar in de Apple Store. Hopelijk hebben we voor die tijd ook al een oplossing voor de EarPods.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen