Nieuwsoverzicht week 22: iOS 10 en iPhone 7 specs

Wouter Nijsen
4 juni 2016, 15:55
3 min leestijd
Nieuwsoverzicht week 22: iOS 10 en iPhone 7 specs

Elke zaterdag zetten we in ons weekoverzicht het belangrijkste iPhone nieuws van de afgelopen dagen voor je op een rijtje. Zo ben je in een paar minuten helemaal bij over de ontwikkelingen in de wereld van Apple!

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 7 specificaties gelekt: 3GB RAM, 256GB opslag en meer’

iphone 7 plus

Onderzoeksbureau TrendForce zegt te weten wat de iPhone 7 Plus en iPhone 7 specificaties gaan worden. Zo zou de iPhone 7 Plus als enige 3GB aan werkgeheugen krijgen. Dit zou het grotere toestel onder meer nodig hebben voor de dubbele cameralens, die dus niet aanwezig is op de kleinere iPhone 7. Opvallend is dat Apple voor zowel de iPhone 7 als iPhone 7 Plus 256GB aan opslaggeheugen aan zal bieden. Een flinke extra stap vergeleken met de maximale opslag van 128GB die nu beschikbaar is voor de iPhone. Deze week verscheen ook het gerucht dat Apple van 16GB afstapt en 32GB voortaan het instapmodel wordt.

iOS 10: tien verwachtingen voor nieuwe functies en apps

ios 10 functies

WWDC 2016 komt steeds dichterbij, en daarmee ook de onthulling van iOS 10. Welke iOS 10 functies kun je verwachten? De ontwikkelaarsconferentie begint op 13 juni en zal traditiegetrouw door Apple geopend worden met een keynote. Tijdens deze presentatie onthult het bedrijf doorgaans nieuwe versies van iOS 10 en OS X, maar houdt ook altijd nog wat extra’s achter de hand. Dit jaar zou dat de nieuwe MacBook Pro kunnen zijn.

Lees verder: dit zijn onze verwachtingen van iOS 10

‘Apple gaat naar eens in drie jaar voor grote iPhone-update’

iphone 6s indruk

De afgelopen jaren was het vaste prik bij Apple. Het ene jaar een volledig nieuwe iPhone, het andere jaar een wat kleinere update in een S-model. Dat gaat mogelijk veranderen, schrijft de Japanse krant Nikkei: “Apple zal waarschijnlijk drie jaar tussen het volledig veranderen van een toestel gaan nemen, een jaar langer dan de huidige cyclus.” Het zou een logische beslissing zijn, omdat de grootste veranderingen op smartphonegebied wel achter ons lijken te liggen. De iPhone 7 die dit jaar wordt aangekondigd, is volgens geruchten niet veel anders dan de iPhone 6S. Niet qua ontwerp, maar ook niet echt qua prestaties. Ook teruglopende verkoopcijfers spelen mee, denkt Nikkei.

Uitrol iOS 9.3.2 voor iPad Pro 9.7 inch weer gestart

ipad pro 9.7 2

Apple heeft een paar weken geleden de uitrol van iOS 9.3.2 voor de iPad Pro 9.7 gestopt, omdat er problemen waren bij sommige gebruikers. Nu weken later is er eindelijk een nieuwe versie van de update, waardoor de uitrol weer is hervat. Het probleem met de update draaide om ‘Error 56’. Gebruikers die deze melding op hun iPad Pro 9.7 te zien kregen, hadden geen enkele manier meer om hun iPad op te starten en moesten contact opnemen met Apple Support. Er werd bij de error aangeraden om de iPad aan iTunes te koppelen, maar deze koppeling had geen enkel effect. Er was dus geen manier meer om de iPad op te starten, waardoor de tablets onbruikbaar waren.

‘Dit is de 2016 MacBook Pro-behuizing met OLED-balk en usb-c’

2016-MacBook-Pro-gelekt

Apple is druk bezig met de laatste voorbereidingen voor WWDC 2016, waar we naar verluidt ook een gloednieuwe MacBook Pro te zien krijgen. Een foto van de behuizing bevestigt de geruchten en geeft ons een idee van het aantal poorten. Wat echter vooral opvalt op de foto is de dunne strook die boven de bovenste rij met toetsen zit. Op de plek waar normaal gesproken de traditionele functietoetsen (waarmee je bijvoorbeeld de helderheid regelt) zitten is er een uitsparing aanwezig, die volgens eerdere geruchten opgevuld wordt door een touchscreen OLED-balk. Hier zou onder meer een Touch ID-vingerafdrukscanner ingebouwd kunnen worden om je Mac veilig te ontgrendelen.

Categorieën: Apple, Devices, iOS
Devices: iPhone 7, MacBook Pro

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen