WWDC 2016: 6 verwachte aankondigingen om naar uit te kijken

19 april 2016, 20:20
3 min leestijd
WWDC 2016: 6 verwachte aankondigingen om naar uit te kijken

De WWDC-conferentie van Apple richt zich voornamelijk op ontwikkelaars, maar er worden jaarlijks ook belangrijke aankondigingen gedaan. Wat kun je zoal verwachten van WWDC 2016? We zetten alles voor je op een rij.

Lees verder na de advertentie.

1. Nieuwe MacBook Pro

Tijdens Apples presentatie in maart kwamen er geen nieuwe MacBooks aan bod, dus hebben Mac-fans hun pijlen gericht op WWDC 2016. Daar krijgen we mogelijk een compleet vernieuwde MacBook Pro te zien. Vorige week dook het gerucht op dat Apple deze MacBooks uitrust met een nieuwe scharniertechniek die de laptops dunner maakt dan ooit. De kans is dan ook groot dat de laptops een nieuw uiterlijk hebben, zodat de MacBook Pro beter aansluit bij het strakkere design van de 12 inch-MacBook. Op hardwaregebied kunnen we verwachten dat Apple de efficiënte en krachtige Skylake-processors gaat gebruiken. Op 19 april vernieuwde Apple de 12 inch-MacBook-lijn met betere specificaties en een gloednieuwe roségouden exemplaar.

macbook review 3

2. iOS 10

WWDC is op de eerste plaats een conferentie voor ontwikkelaars, dus de kans is groot dat Apple veel aandacht schenkt aan iOS 10. Ieder jaar toont Apple tijdens WWDC de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem, en dat zal dit jaar waarschijnlijk niet anders zijn. Over de nieuwe functies van iOS 10 verschijnen regelmatig geruchten. Zo zou Apple overwegen om standaard-apps te verwijderen of verbergen en krijgt HomeKit mogelijk meer aandacht met een eigen app.

3. OS X 10.12 Fuji

Ook het besturingssysteem van de Mac zal de nodige aandacht krijgen tijdens WWDC 2016. Hoe Apple OS X 10.12 gaat noemen is nog maar de vraag, omdat Apple onlangs per ongeluk op een website de naam ‘macOS’ liet vallen. Voor nu is OS X 10.12 Fuji in ieder geval de werknaam van de update, die naast Siri ook een verbeterde Foto’s-app moet toevoegen. In het onderstaande artikel gaan we verder in op onze wensen voor OS X 10.12. Zo hopen we dat Apple de Night Shift-functie van de iPhone en iPad ook op de Mac introduceert.

Lees ook: Onze 6 wensen voor OS X 10.12 ‘Fuji’

apple watch foto's instellen k

4. Een nieuwe, dunnere Apple Watch

Apple bewaart de Apple Watch 2 waarschijnlijk voor 2017, maar tijdens WWDC 2016 krijgen we naar verluidt wel een opgepoetste versie van de eerste generatie Apple Watch te zien. Deze Watch heeft grotendeels dezelfde functies, maar is 40 procent dunner dan de huidige smartwatch. Na de onthulling op WWDC is deze dunnere Apple Watch vanaf september verkrijgbaar.

5. Aandacht voor tvOS en watchOS

Sinds vorig jaar heeft Apple er twee nieuwe besturingssystemen bij waar ze rekening mee moeten houden: tvOS voor de vierde generatie Apple TV en watchOS voor de Apple Watch. De kans is groot dat deze twee systemen besproken worden in hetzelfde blokje als iOS en OS X, zodat ontwikkelaars direct op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen.

WWDC-Kaart

6. Webversie van Apple Maps en kaarten embedden

Op de uitnodigingspagina van WWDC 2016 zijn zoals altijd wat aanwijzingen verstopt die op mogelijke aankondigingen kunnen duiden. Zoals je op de website kunt zien heeft Apple een Maps-kaartje in de site geplaatst. Als je vervolgens de code hiervan bekijkt, lijkt het erop dat dit later voor iedereen mogelijk wordt.

Door MapKit op deze manier uit te breiden kun je in de toekomst Apple Maps op websites tegenkomen, waar je vervolgens op kunt inzoomen en de route kunt bekijken. Veel sites gebruiken daar nu Google Maps voor, die al een soortgelijke optie heeft om kaarten te embedden. Andere geruchten beweren dat Apple van plan zou zijn om Apple Maps een volledige webversie te geven.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu