De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

‘iPhone 7 instapmodel krijgt 32GB aan opslagruimte’

Rutger Otto
31 mei 2016, 8:59
2 min leestijd
‘iPhone 7 instapmodel krijgt 32GB aan opslagruimte’

Apple doet de iPhones met 16GB aan opslagruimte mogelijk eindelijk van de hand met de komst van de iPhone 7.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 7 32GB

Dat stelt althans analist Kevin Wang van IHS Technology op de Chinese sociale media-website Weibo. Volgens hem wijst onderzoek binnen de productieketen uit dat het instapmodel van de iPhone 7 32GB aan opslagruimte heeft. Dat zou betekenen dat Apple afstand doet van de 16GB-variant die tot nu toe als instapmodel geldt.

IHS heeft doorgaans vrij betrouwbare bronnen. Zo voorspelde het bedrijf vorig jaar de komst van de iPhone SE. Volgens Wang krijgt de iPhone 7 verder 2GB aan werkgeheugen, wat hetzelfde is als de iPhone 6S. Mogelijk krijgt de iPhone 7 Plus net iets meer power. Volgens Ming-Chi Kuo, die andere bekende analist, krijgt het 5,5-inch model namelijk 3GB RAM om beelden van de verwachte dubbele camera te kunnen verwerken.

iPhone 7 productie

16GB-versie verdwijnt?

Terug naar het mogelijk verdwijnen van de 16GB-versie. Eén bericht van een analist is verre van een bewijs dat Apple de verandering doorvoert, maar het zou wel tijd worden. Veel gebruikers hebben simpelweg niet meer genoeg aan 16GB aan opslag.

Grootgebruikers, fans van apps of iPhone-fotografen, zullen al snel tegen het plafond van de opslagruimte aanlopen. Zeker met de vernieuwingen die de iPhones de afgelopen jaren hebben gehad. Zo zorgt opnemen in 4K voor mooiere beelden, maar nemen de video’s wel een stuk meer ruimte in dan standaardfilmpjes.

Mogelijk nieuwe opslagvarianten

Opvallend is ook dat IHS claimt dat het nieuwe basismodel 32GB aan opslagruimte krijgt. Dat aantal is op dit moment namelijk helemaal niet verkrijgbaar. De iPhone 6S is er in de varianten 16GB, 64GB en 128GB. Wat de nieuwe formaten worden is daarom onduidelijk. Laatst gingen er geruchten over een 256GB-model en ineens klinkt een iPhone 7 met opslagvarianten van 32GB, 128GB en 256GB niet zo gek meer.

Naar verwachting kondigt Apple de iPhone 7 in september aan. Waarschijnlijk blijft het uiterlijk grotendeels gelijk aan de iPhone 6S, met beter afgewerkte antennestrepen. Mogelijk komt er een dubbele camera en verdwijnt de koptelefoonaansluiting.

Lees meer over de iPhone 7

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 7
Apple iPhone 7

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu