Ontdek de iPhone 12 met Unlimited data deal en gratis 5G van KPN!

‘Apple wil energiezuinige Apple Watch-schermen ook voor iPhones gebruiken’

Lars Paijmans
28 oktober 2019, 8:55
1 min leestijd
‘Apple wil energiezuinige Apple Watch-schermen ook voor iPhones gebruiken’

Apple zou het energiezuinige scherm van de Apple Watch ook voor toekomstige iPhones gaan gebruiken. Goed nieuws voor de accuduur.

Lees verder na de advertentie.

Eerste iPhone LTPO-scherm op komst

Het Koreaanse The Elec zegt op de hoogte te zijn van Apples plannen op dit gebied. Volgens de website gaat het hier om zogenaamde LTPO-schermen, die nu al in de Apple Watch Series 4 en Series 5 zitten.

iPhone LTPO-display

LTPO staat voor Low Temperature Polycrystalline Oxide, een techniek die gemiddeld gezien vijftien procent minder energie verbruikt dan LTPS-panelen, degene die Apple nu gebruikt in bijvoorbeeld de iPhone 11 Pro en iPhone XS.

De LTPO-schermen doen dit op een slimme manier. De achterste paneel van deze schermen kan individuele pixels uit- en inschakelen. Zodra de kleur zwart ergens getoond wordt, schakelen deze pixels zichzelf uit wat diepere zwarttinten mogelijk maakt en de accuduur ten goede komt.

Om deze overstap mogelijk te maken zal Apple zijn samenwerking met Samsung verder moeten uitdiepen, zo schrijft The Elec. Samsung Display zou namelijk de enige partij zijn met genoeg productiecapaciteit en hoge kwaliteit die aan Apples standaarden voldoet op dit gebied. Dat zou Apple dus weer erg afhankelijk maken van Samsung, terwijl Apple de afgelopen jaren juist manieren gezocht heeft om ook andere partijen bij de productie van iPhones te betrekken.

Volgend jaar al te vinden in 2020 iPhones?

Omdat Apple al dergelijke schermen gebruikt, hoeft het niet lang te duren tot het bedrijf ook dit onderdeel voor iPhones gaat gebruiken. Als we andere geruchten mogen geloven zou 2020 een goed tijdstip zijn, omdat het bedrijf dan alle drie de iPhones van oled-schermen zou willen voorzien. Momenteel heeft de goedkopere iPhone 11 nog een lcd-display.

Lees ook: 7 dingen die we nu al weten over de iPhone 2020

Bron: The Elec
Bronnen afbeeldingen: Benjamin Geskin, Benjamin Geskin
Categorieën: Devices, Geruchten

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Video's