De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple overweegt vingerafdrukscanner onder het scherm voor iPhone 13’

Mike Peek
17 januari 2021, 10:10
2 min leestijd
‘Apple overweegt vingerafdrukscanner onder het scherm voor iPhone 13’

Volgens een bekende techjournalist overweegt Apple om de iPhone 13 een vingerafdrukscanner onder het scherm te geven. Verder zou de nieuwe iPhone dit jaar geen grote veranderingen ondergaan.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 13 krijgt wellicht vingerafdrukscanner’

De iPhone 13 krijgt wellicht een vingerafdrukscanner onder het scherm. Dat schrijft de doorgaans welingelichte techjournalist Mark Gurman voor Bloomberg. Het zakenblad meldt dat Apple deze nieuwe versie van Touch ID wil inzetten als aanvulling op Face ID. Zo zouden gebruikers dus een extra manier krijgen om hun iPhone te ontgrendelen.

Er gaan al jaren geruchten dat Apple werkt aan de terugkeer van Touch ID op de iPhone. Die zwellen de laatste tijd nog eens extra aan. Jon Prosser meldde in december ook al dat Apple prototypes van de iPhone 13 heeft met een vingerafdrukscanner onder het scherm.

iPhone 13-prototypes vingerafdrukscanner

Veel Android-smartphones, zoals de Samsung Galaxy S21, hebben al een vingerafdrukscanner onder het display. Apple zet sinds de iPhone X in op Face ID om de iPhone te ontgrendelen. Nu veel mensen vanwege de coronacrisis mondkapjes dragen, is gezichtsherkenning echter niet altijd even praktisch. Teruggrijpen op Touch ID zou daarom een logische keuze zijn.

Bloomberg schrijft verder dat Apple de nieuwe iPhone beschouwt als een ‘S’-model. Dat betekent dat er relatief weinig zal veranderen aan het ontwerp. Een vingerafdrukscanner kan zelfs de enige grote vernieuwing zijn van de iPhone 13 ten opzichte van de iPhone 12. Apple zou de smartphone daarom ook uit kunnen brengen als de iPhone 12S.

‘Apple werkt ook aan opvouwbare iPhone’

Gurman weet verder nog te melden dat Apple werkt aan een opvouwbare iPhone, die je open kunt klappen tot een kleine tablet. Dat toestel zou de concurrentie aan moeten gaan met smartphones als de Samsung Galaxy Z Fold 2. Ook over dit model gaan al jaren geruchten, maar Gurman schrijft dat Apple nog geen functionerend prototype heeft. Of en wanneer we zo’n opvouwbare iPhone kunnen verwachten, is dus niet duidelijk.

Lees het laatste nieuws over Apple:

Bronnen: 9to5Mac, Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 13
Apple iPhone 13

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen