De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘iPhone 13-prototypes hebben Touch ID onder het scherm’

Kaylee Laurens
13 december 2020, 11:53
2 min leestijd
‘iPhone 13-prototypes hebben Touch ID onder het scherm’

Volgens een bekende Apple-insider krijgen ten minste twee iPhone 13-telefoons een vingerafdrukscanner onder het scherm. De opvolger van de iPhone verschijnt naar verwachting eind 2021.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone 13-prototypes hebben vingerafdrukscanner onder het scherm’

Apple-lekker Jon Prosser meldt dat er nu maar liefst twee iPhone 13-prototypes zijn met werkende vingerafdrukscanner onder het scherm. Uiteraard betekent het bestaan van een prototype niet direct dat Apple de techniek daadwerkelijk toepast. Het is echter wel een bevestiging dat Apple nog bezig ik met de doorontwikkeling van Touch ID onder het scherm. 

Met Touch ID kun je eenvoudig met je vingerafdruk je telefoon ontgrendelen. Vaak is deze techniek verwerkt in een zichtbare thuisknop, aan de achterkant van het toestel of in de aan- en uitknop aan de zijkant.

iPhone 13-prototypes vingerafdrukscanner

Apple legde met eerdere toestellen nog de focus op ontgrendeling met Face ID. Met de huidige stand van zaken en de vele mondkapjes in het straatbeeld is gezichtsherkenning minder praktisch. Het zou dus een logische stap kunnen zijn om inderdaad de focus te verleggen naar een vingerafdrukscanner.  

In oktober verscheen al het eerste gerucht: Apple werkt aan de terugkeer van Touch ID. Eerder ontkrachtte Jon Prosser nog dit bericht, maar met zijn laatste YouTube-video vaart de lekker mee in de Touch ID-stroming. 

Alle iPhone 13 geruchten tot nu toe

Naast het aanhoudende gerucht van een vingerafdrukscanner onder het scherm van de iPhone 13, keert ook het gerucht van een 120 Hz-ververssnelheid terug. Naast Ross Young meldt ook de betrouwbare analist MIng-Chi Kuo dat Apple de overstap maakt naar een vloeiender scherm. Verder geeft Kuo aan dat de productie en lancering van de iPhone 13 geen vertraging oploopt in 2021. Dit in tegenstelling tot de iPhone 12 die dit jaar later uitkwam dan gepland. 

In een overzichtsartikel zetten we alle iPhone 13-geruchten tot nu toe voor je op een rijtje. Naast de verbeterde ververssnelheid en vingerafdrukscanner onder het scherm, verwachten lekkers ook een betere ultragroothoeklens en een kleinere notch. 

Lees hier het laatste nieuws over Apple

Via: iMore
Bron: Jon Prosser
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 13
Apple iPhone 13

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen