Runners deal! De iPhone 15 nu met korting oplopend tot €486!

In iOS 18 kun je straks je eigen emoji’s maken (en meer) met AI

Piet-Jan Lentjes
27 mei 2024, 16:56
2 min leestijd
In iOS 18 kun je straks je eigen emoji’s maken (en meer) met AI

Apple wil volgens geruchten flink inzetten op kunstmatige intelligentie met iOS 18. Zo kun je straks in iOS 18 zelfs je eigen emoji’s maken met AI!

Lees verder na de advertentie.

iOS 18 laat je emoji’s maken met AI

Het is nog maar zo’n twee weken wachten voordat WWDC van 2024 (10-14 juni) begint. Hier gaat Apple de nieuwste versie van iOS laten zien. In iOS 18 komen volgens de laatste geruchten veel nieuwe functies. Je moet dan denken aan nieuwe AI-functies, het aanpassen van het thuisscherm en meer.

Maar volgens een nieuw bericht kun je straks met een van de nieuwe AI-functies je eigen emoji’s gaan maken. Tenminste, dat zegt doorgaans betrouwbare Apple-kenner Mark Gurman in zijn recente nieuwsbrief.

ai emoji

Hij vertelt daarin over de functies die naar iOS 18 en macOS 15 komen. Naast de AI-features voor zaken als notificaties, foto’s, notities en meer is Apple dus van plan om gebruikers hun eigen emoji’s te laten maken in iOS 18. Deze emoji’s kun je dan ter plekke maken, bijvoorbeeld tijdens het typen van een bericht.

Apple voegt elk jaar met iedere iOS-versie weer nieuwe emoji’s toe. Zo heeft Apple onlangs in iOS 17.4 een aantal nieuwe emoji toegevoegd. Dankzij deze nieuwe AI-manier van emoji’s maken hoeven gebruikers dus ook niet meer te wachten op de volgende iOS-update om toegang te krijgen tot nieuwe emoji’s.

Gurman had echter nog meer nieuws over toekomstige functies in iOS 18. Hij zei in de nieuwsbrief ook dan Apple het straks toestaat om App-icoontjes een andere kleur te geven. Daarnaast staat de Apple het eindelijk toe om icoontjes en widgets op andere plekken te zetten, dan het standaard grid waar nu alle icoontjes op staan.

Wil je altijd op de hoogte blijven van al het Apple-nieuws? Meld je dan vooral even aan voor onze dagelijkse/wekelijkse nieuwsbrief. Download daarnaast de gratis iPhoned-app en houd onze website in de gaten.

Via: 9To5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu