iOS 15.0.2 en iPadOS 15.0.2 met AirTag-fix en meer nu beschikbaar

Bram Lettenmeijer
11 oktober 2021, 19:15
2 min leestijd

Er is een nieuwe iOS-update beschikbaar, die een aantal vervelende problemen oplost. Versie 15.0.2 lost onder andere een AirTag-bug op, waardoor de trackers niet in de Zoek Mijn-app verschenen.

Lees verder na de advertentie.

iOS 15.0.2 nu beschikbaar

De tweede aanvullende update van iOS 15 en iPadOS 15 is beschikbaar. Apple heeft een probleem opgelost waardoor CarPlay niet goed werkte. Ook werkte de verbinding met AirTags niet naar behoren in de vorige iOS-versie. Apple heeft in deze update verder een hoop andere kleine bugs opgeruimd. Alle iPhones en iPads die iOS 15 ondersteunen, ondersteunen iOS 15.0.2 en iPadOS 15.0.2 ook. Wij vertellen je stap voor stap hoe je de update installeert.

Zo installeer je iOS 15.0.2 en iPadOS 15.0.2 veilig

Het is heel simpel om de iPhone- en iPad-update binnen te halen. Volg simpelweg de stappen hieronder om iOS 15.0.2 te downloaden.

  1. Zorg dat je iPhone- of iPad-accu voor minstens 50 procent vol zit, of hang ‘m aan de oplader;
  2. Ga naar de Instellingen-app en tik op ‘Algemeen’;
  3. Kies ‘Software-update’ en volg de stappen op het scherm.

Heb je het stappenplan doorlopen? Dan zie je iOS 15.0.2 of iPadOS 15.0.2 automatisch verschijnen. Zoals je in de stappen hierboven ziet, is het downloaden en installeren van een nieuwe iOS of iPadOS-versie heel simpel. Het gaat vanzelf en het is alleen belangrijk dat je bent verbonden met een stabiel wifi-netwerk.

Zorg ervoor dat je Apple-apparaten genoeg zijn opgeladen, of hang ze aan de lader. Ook raden we aan om vooraf een back-up van je iPhone/iPad te maken. Mocht er iets mis gaan tijdens het updateproces, dan raak je geen belangrijke data kwijt.

ios 15 wallpapers downloaden uitgelicht

Dit is nieuw in iOS 15 en iPadOS 15

Met iOS 15 brengt Apple dé grote iOS-update voor 2021 uit. De versie introduceert de nodige vernieuwingen en maakt bijvoorbeeld FaceTime een stuk beter. Zo gaat de kwaliteit van videogesprekken omhoog en je kan nu ook FaceTimen met mensen zonder een iPhone. De videobel-app werkt voortaan ook in de browser en daardoor kun je ook gesprekken voeren met Android-gebruikers.

Ook nieuw: Focus. Deze functie helpt je om binnenkomende meldingen te bundelen, zodat niet te vaak wordt gestoorde door (niet zo belangrijke) pushmeldingen. Daarnaast voert iOS 15 verschillende privacyverbeteringen door en krijgt iCloud een handige VPN-functie. Meer lezen? Check het overzicht met toffe iOS 15-functies en neem ook een kijkje in de iOS 15 preview. Over een paar dagen publiceren we onze uitgebreide review.

iPadOS 15 is een iets kleinere update, maar biedt wel flink verbeterde widgets. Het is nu mogelijk om widgets overal op het iPad-thuisscherm te plaatsen. Ook gaan FaceTime en Safari op de schop en iPadOS 15 krijgt dezelfde Focus-modus als in iOS 15. Ook komt de Appbibliotheek naar de iPad, zodat al je apps in overzichtelijke mapjes worden geplaatst.

iOS 15: deze 7 nieuwe functies komen dit najaar naar je iPhone

Meer Apple-nieuws:

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen