Eerste publieke iOS 13-bèta nu beschikbaar: zo installeer je de update

24 juni 2019, 19:56
2 min leestijd
Breaking
Eerste publieke iOS 13-bèta nu beschikbaar: zo installeer je de update

Het is zover. Apple heeft de eerste publieke iOS 13-bèta uitgebracht. Hierdoor kan iedereen met een ondersteunde iPhone alvast aan de slag met de testversie van iOS 13. Ook iPadOS 13 is vast uit te proberen. Zo haal je de publieke bèta binnen op je iPhone of iPad.

Lees verder na de advertentie.

Publieke iOS 13-bèta downloaden

Voordat Apple een nieuwe versie van iOS uitbrengt worden er altijd testversies voor ontwikkelaars uitgebracht. Zij kunnen hun apps zodoende alvast uitproberen. Hierna volgt een publieke testversie voor enthousiaste iPhone- en iPad-gebruikers, waarna de definitieve update in september uitrolt.

iOS 13 functies

Wil jij alvast aan de slag met de donkere modus, nieuwe Animoji en alle andere toevoegingen in iOS 13? Volg dan onderstaande stappen. Zo download en installeer je de publieke iOS 13-bèta, of iPadOS 13:

  1. Ga naar de bétawebsite van Apple op je iPhone of iPad;
  2. Tik op ‘Sign up’ en log in met je Apple ID;
  3. Tik op ‘Enroll your iOS device’ onder het kopje ‘Get started’;
  4. Op de nieuwe pagina kies je ‘Download Profile’;
  5. Volg de stappen in het instellingenscherm.

Nu wordt het zogenoemde bètaprofiel gedownload. Zodra deze binnen is kun je de publieke testversie echt installeren. Dit doe je op de vertrouwde manier. Ga naar de Instellingen op je iPhone of iPad, kies ‘Algemeen’ en tik op ‘Software-update’. Als het goed is zie je de bèta daar verschijnen. Start de installatie en klaar ben je.

Duurt het erg lang om de Apple-website te openen? Dat kan kloppen. Net na het verschijnen van de publieke iOS 13-bèta proberen veel mensen de testversie binnen te halen, met lange wachttijden tot gevolg. Wacht eventjes en probeer het in dat geval later opnieuw. De update rolt gefaseerd uit, waardoor het eventjes kan duren voor je iOS 13 binnen hebt.

Maak vooraf een back-up

Een belangrijke waarschuwing vooraf. Het gaat hier om een testversie van iOS 13 die kinderziektes, bugs en andere problemen kan bevatten. De software kan onder meer trager zijn, je batterij sneller laten leeglopen of zo nu en dan helemaal vastlopen.

Het is daarom altijd belangrijk om vooraf een back-up van je iPhone of iPad te maken, zodat je gegevens veilig zijn mocht er onverhoopt iets misgaan. In onderstaande tip leggen we uit hoe je dat doet.

Lees ook: Zo maak je een back-up van je iPhone

Meer over iOS 13

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu