De mooiste kerstcadeaus vind je bij Amac: nu tot 15% korting

iPhone-gebruikers ontvangen automatisch NL Alert sinds iOS 12.2

Florence Peeters
28 mei 2019, 12:49
1 min leestijd
iPhone-gebruikers ontvangen automatisch NL Alert sinds iOS 12.2

Om een NL Alert-bericht te ontvangen op je iPhone, hoef je voortaan niets meer vooraf in te stellen. Sinds de update naar iOS 12.2 is de dienst automatisch geactiveerd.

Automatisch NL Alert bericht

Op maandag 3 juni verstuurt de Nederlandse overheid om 12.00 uur ‘s middags weer een controlebericht van NL Alert. Hiermee kan iedereen checken of zijn of haar telefoon op de juiste manier is ingesteld. Is dat het geval, dan ontvang je in noodsituaties een NL Alert.

Lees verder na de advertentie.

Voorheen diende je via de instellingen op je iPhone nog te controleren of je noodmeldingen ontvangt. Daar hoef je je niet meer druk om te maken, zolang je iPhone is bijgewerkt naar iOS 12.2 of hoger. NL Alert is sinds die update automatisch geactiveerd op iPhones in Nederland.

NL-Alert-3-december-2018

Het vorige controlebericht werd door ruim 11 miljoen mensen van 12 jaar en ouder ontvangen. Heb je laatst nog een update geïnstalleerd op je iPhone? Dan zit je waarschijnlijk goed. Apple heeft onlangs namelijk alweer iOS 12.3.1 uitgebracht. Toch is het verstandig om voor het NL Alert controlebericht nog even te checken welke softwareversie op je toestel draait. Dit doe je via ‘Instellingen > Algemeen > Info > Softwareversie’.

Als jouw iPhone al een tijdje geen update heeft gekregen, kun je dit het beste voor 3 juni regelen. Ook met oudere iOS-versies werkt NL Alert gewoon, maar dien je dit dus vooraf in te stellen. Zorg dat je voorafgaand aan een iOS-update altijd een back-up van je iPhone maakt.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu