De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

iOS 12.2 nu beschikbaar: nieuwe Animoji, Safari-verbeteringen en meer

Lars Paijmans
25 maart 2019, 20:07
2 min leestijd
Breaking
iOS 12.2 nu beschikbaar: nieuwe Animoji, Safari-verbeteringen en meer

Apple heeft iOS 12.2 officieel uitgebracht. De nieuwste update introduceert weer een aantal fijne verbeteringen voor zowel de iPhone als iPad. Zo kun je iOS 12.2 downloaden.

iOS 12.2 downloaden nu mogelijk, dit is er nieuw

iOS 12.2 hebben we al in meerdere bèta’s voorbij zien komen, waardoor we al goed weten wat we van de update kunnen verwachten.

Zo zijn er nieuwe Animoji om te gebruiken voor mensen met een iPhone of iPad met Face ID, kun je met Schermtijd een daglimiet instellen, is HomeKit verbeterd en zijn er een aantal belangrijke veranderingen in Safari doorgevoerd.

iOS 12.2 downloaden

Hierdoor krijg je bijvoorbeeld een melding dat websites niet veilig zijn en worden gebruikers beter beveiligd tegen tracking-cookies die jouw internetgebruik in de gaten houden.

Ook ondersteunt iOS 12.2 de nieuwe AirPods 2019 en iPad Air 2019 en iPad mini 2019 die vorige week zijn aangekondigd. Naar verwachting draaien deze iPads ook standaard op deze versie van iOS als je ze uit de doos haalt.

iOS 12.2 downloaden

Zoals altijd is iOS 12.2 downloaden niet moeilijk. Je kunt wachten tot je iOS-apparaat zelf voorstelt om de update te installeren, maar kunt dit proces ook als volgt versnellen.

  1. Open de Instellingen-app;
  2. Tik op ‘Algemeen’;
  3. Ga naar ‘Software update’;
  4. Wacht tot de update is gevonden en volg de stappen op het scherm.

Het kan gebeuren dat de update niet direct verschijnt, omdat Apple de nieuwe versie geleidelijk uitrolt en heel veel mensen tegelijk proberen om de software binnen te halen. Wacht in dat geval even af en probeer het na een paar minuten nog een keer.

iOS 13 op WWDC 2019 onthuld

Na iOS 12.2 is iOS 13 de eerstvolgende grote update die Apple zal onthullen. Daarvoor moeten we nog even wachten op WWDC 2019, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple. Kun je daar niet op wachten, check dan alvast ons onderstaande overzicht met alles wat we van de dertiende versie van iOS verwachten.

Lees ook: Alles wat we nu al weten over iOS 13

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu