De iPhone 15 nu scherp geprijsd én zonder aansluitkosten!

Apple brengt iOS 12.3.1 uit: zo download je de software-update op iPhone en iPad

Michel van 't Klaphek
24 mei 2019, 21:11
2 min leestijd
Apple brengt iOS 12.3.1 uit: zo download je de software-update op iPhone en iPad

Nog geen week na iOS 12.3 met daarin de vernieuwde TV-app brengt Apple een nieuwe software-update uit. Deze voegt geen nieuwe functies toe maar lost wel een hoop problemen op. Zo haal je iOS 12.3.1 binnen op je iPhone of iPad.

Lees verder na de advertentie.

iOS 12.3.1 downloaden

iOS 12.3.1 is waarschijnlijk een van de laatste tussentijdse updates voordat we op 3 juni iOS 13 te zien krijgen. De software-patch voegt geen nieuwe functies toe, maar lost bugs op. Je krijgt vanzelf een notificatie met daarin de vraag om te updaten, al kun je natuurlijk ook handmatig controleren:

  1. Open de Instellingen-app op je iPad of iPhone;
  2. Tik op ‘Algemeen’ en kiest ‘Software-update’;
  3. Wacht totdat de update is gevonden en volg de aanwijzingen op het scherm.

Krijg je de update niet direct in beeld? Dat kan. Apple rolt iOS 12.3.1 in fases uit en direct na verschijning proberen een hoop mensen de software te downloaden waardoor er wachtrijen ontstaan. Probeer het daarom na een paar minuten nog eens.

iOS 12.3.1 downloaden

Verder is het belangrijk om vooraf een back-up van je iPhone of iPad te maken zodat je geen gegevens kwijtraakt, mocht er iets misgaan tijdens het bijwerken.
Lees ook: iOS 13-verwachtingen: 12 functies en verbeteringen om naar uit te kijken

Deze problemen lost iOS 12.3.1 op

iOS 12.3.1 lost twee problemen op. Ten eerste kwamen sms’jes van onbekende nummers soms in je Berichten terecht, ook al was ‘Filter onbekende afzenders’ eigenlijk ingeschakeld. Dit probleem is nu verholpen.

Ook kun je voortaan weer op de knop ‘Meld reclame’ drukken bij het ontvangen van een berichtje van een onbekende afzender. Bij sommige gebruikers was deze knop niet zichtbaar na de update naar iOS 12.3.

iOS 13 komt eraan

Op 3 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd vindt de WWDC 2019 keynote plaats. Tijdens deze avond wordt iOS 13 uit de doeken gedaan, evenals watchOS 6 en macOS 10.15. Verwacht wordt dat iOS 13 onder meer een donkere modus toevoegt en beter op de iPad gaat werken.

Uiteraard doet iPhoned live verslag van de avond. Om op de hoogte te blijven schrijf je je in voor onze nieuwsbrief, of download de gratis app. Wil je alvast in de stemming komen? Check dan onze WWDC 2019-verwachtingen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu