‘Apple heeft nieuwe partner voor zelfrijdende auto-project gevonden’

Michel van 't Klaphek
19 oktober 2019, 10:21
1 min leestijd
‘Apple heeft nieuwe partner voor zelfrijdende auto-project gevonden’

Alhoewel Apple haar zelfrijdende autoproject geparkeerd leek te hebben, komt er plotseling toch weer schot in de zaak. De iPhone-maker zou namelijk gaan samenwerken met Quanta, hetzelfde bedrijf dat momenteel de Apple Watch in elkaar zet.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple Car sluit partnerschap met Quanta’

Dat maakt DigiTimes bekend, een bron met een wisselvallige staat van dienst als het op Apple-geruchten aankomt. Volgens de Taiwanese publicatie heeft Quanta zich de afgelopen jaren toegelegd op het ontwikkelen van zelfrijdende auto’s. De eerste onbemande vierwieler van het bedrijf zou onlangs in de Verenigde Staten al getest zijn.

Apple Car Quanta

Het is nog onduidelijk hoe de samenwerking tussen Apple en Quanta eruit gaat zien. De Apple Watch-samensteller zou in ieder geval “autonome auto-diensten” gaan leveren. Volgens DigiTimes wordt hier mogelijk het door Quanta ontwikkelde softwareplatform voor voertuigen zonder bestuurder mee bedoeld. Het bedrijf hoopt na de deal met Apple dan ook meer producenten van zelfrijdende auto’s aan zich te binden, aldus de Taiwanese website.

Over de Apple Car

De ‘Apple Car’ is toch wel een van de meest mysterieuze projecten van het bedrijf uit Cupertino. Project Titan, zoals het officieel heet, werd jaren geleden al aangekondigd, maar de afgelopen tijd leek de ontwikkeling stil te liggen. Totdat Apple afgelopen zomer ineens Drive.ai overnam, een softwarebedrijf voor zelfrijdende auto’s.

Niet veel later koos de iPhone-maker ervoor om meer chauffeurs toe te voegen aan het project, voor het maken van testritten. Al met al is het dus nog onduidelijk welke richting de Apple Car opgaat. Project Titan is echter niet de enige manier waarop men zich bezighoudt met rijden. Apple CarPlay is namelijk in steeds meer auto’s te vinden. Check ons overzicht van CarPlay-verbeteringen in iOS 13 voor inspiratie.

Ontdek meer over Apples zelfrijdende auto

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen