Apple voegt meer chauffeurs toe aan test met zelfrijdende auto

Florence Peeters
9 augustus 2019, 9:32
2 min leestijd
Apple voegt meer chauffeurs toe aan test met zelfrijdende auto

Een bijzonder project van Apple is dat het al lange tijd werkt aan een zelfrijdende auto. Maar het bedrijf uit Cupertino lijkt succes te boeken, want de tests met deze autonome auto worden steeds verder uitgebreid.

Lees verder na de advertentie.

Apple laat zelfrijdende auto vaker rond rijden

Uit overheidsdocumenten blijkt dat Apple de afgelopen drie maanden 33 nieuwe chauffeurs heeft toegevoegd aan het project, zo ontdekte MacReports. In totaal heeft het bedrijf nu 143 medewerkers die ter controle en veiligheid in de zelfrijdende auto’s zitten tijdens testritten. In april lag dat aantal nog op 110 chauffeurs. Deze 143 medewerkers maken testritten in 69 autonome auto’s van Apple.

Door regelmatig testritten uit te voeren en deze te analyseren, hoopt Apple steeds meer te weten te komen over wat er nog verbeterd moet worden aan de auto. Uit een eerder rapport van Apple bleek al dat de Apple-auto zelfstandig kan sturen, gas geven en remmen.

Apple zelfrijdende auto

Toch is het nieuws opvallend. Begin dit jaar heeft Apple namelijk 200 mensen van het zogeheten Project Titan gehaald. Hoewel het team hierdoor flink werd verkleind, maakte Apple wel duidelijk het project niet te schrappen.

Nu lijkt het bedrijf het project langzaam weer wat meer aandacht te geven. Onlangs is bijvoorbeeld Steve MacManus aangenomen, die daarvoor ‘vicepresident engineering’ was bij Tesla. Het toevoegen van meer medewerkers aan het project voor testritten kan erop duiden dat er hierdoor weer progressie wordt geboekt.

Doel blijft onduidelijk

Vooralsnog blijft het onduidelijk wat Apple precies wil met deze ‘Apple Car’. Het blijft afwachten of het een project is dat vooral voor op en rondom de campus in Cupertino is bedoeld, of als een massaproduct voor alle openbare wegen.

Project Titan is niet de enige manier waarop Apple zich bezighoudt met auto’s. Ondertussen is Apple CarPlay namelijk in steeds meer auto’s te vinden. Voor het slimme besturingssysteem voor in de auto zitten allerlei nieuwe functies verstopt in iOS 13. Check welke Apple CarPlay-verbeteringen er in iOS 13 zitten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: AppleInsider
Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu