Apple neemt zelfrijdende auto-startup Drive.AI over

Lars Paijmans
26 juni 2019, 9:05
2 min leestijd
Apple neemt zelfrijdende auto-startup Drive.AI over

Hoewel Apple zijn grootschalige autoproject even geparkeerd lijkt te hebben, doet het bedrijf een forse overname die anders doet vermoeden.

Lees verder na de advertentie.

Apple Drive.ai overname bevestigd

Apple bevestigt aan Axios dat het Drive.ai overgenomen heeft, samen met tientallen personeelsleden. Deze hebben zich allemaal gespecialiseerd in het maken van software voor zelfrijdende auto’s en gaan nu bij Apple aan de slag.

Apple Drive.ai overname

Het nieuws werd ontdekt door de San Francisco Chronicle, die op verschillende LinkedIn-profielen van werknemers zag dat ze de overstap naar het bedrijf in Cupertino hadden gemaakt. Met de overname sluit Drive.ai volgende week zijn deuren.

Als we kijken naar wat Drive.ai ontworpen heeft, leren we ook wat meer over waar Apple mee bezig zou kunnen zijn op het gebied van auto’s die zelfstandig naar een bestemming rijden.

Zo stond de startup bekend om hardware waarmee je normale auto’s kon ombouwen om er een autonoom voertuig van te maken. Dit gaf het bedrijf een marktwaarde van rond de 200 miljoen dollar.

De overname laat zien dat Apple nog steeds werkt aan zijn grote autoproject. Eerder dit jaar werden er meer dan 200 mensen van deze divisie ontslagen en kwamen er nieuwe mensen op belangrijke posities te zitten. Daarmee zou Apple een nieuwe focus voor het project willen vinden.

Wanneer vertrekt de Apple auto?

Hoewel de overname dus laat zien dat er nog steeds gesleuteld wordt aan hardware of software voor zelfstandig rijdende auto’s, is het lastig om in te schatten wanneer we hier iets van gaan zien.

Apple is hier al jaren mee bezig en het zou ons niets verbazen als het nog steeds een paar jaar zal duren voordat Tim Cook met trots het resultaat van dit werk op een podium presenteert.

Ontdek meer over Apples zelfrijdende autoplannen

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen