Apple ondertekent klachtenbrief over Nederlandse belastingtarieven

Lars Paijmans
29 augustus 2016, 12:16
1 min leestijd
Apple ondertekent klachtenbrief over Nederlandse belastingtarieven

In een brief aan het kabinet hebben tachtig techbedrijven hun onvrede uitgesproken over het belastingklimaat in Nederland. Ook Apple heeft hier zijn handtekening onder gezet. De Apple belasting moet in Nederland omlaag, zo vindt het bedrijf.

Lees verder na de advertentie.

‘Apple belasting in Nederland moet lager’

Apple is lang niet de enige grote naam die wil dat de Nederlandse belastingtarieven op de schop gaan. Ook Google, Tesla, Microsoft en Amazon ondersteunen de brief met een handtekening. Met de brief, gericht aan Mark Rutte, hopen de bedrijven dat de vennootschapsbelasting in Nederland flink daalt.

Als Nederland wil blijven concurreren met andere landen, vinden de bedrijven dat de belasting verlagen naar een tarief dat vergelijkbaar is met landen als Ierland. Dit komt neer op zo’n 12,5 procent, terwijl het Nederlandse percentage met 25 procent nu nog twee keer zo hoog ligt.

Apple belasting

Verderop in de brief is te lezen hoe de groep techbedrijven zich zorgen maakt over de nieuwe regels rondom het belastingklimaat. Als het aan Europa ligt moeten bedrijven van ieder land waar ze actief zijn bekend maken hoeveel belasting ze betalen. Een extra reden voor bedrijven om Europa links te laten liggen en zich elders in de wereld te vestigen.

Ook hopen de bedrijven dat Nederland vasthoudt aan de belasting-rulings. Hiermee spreekt een bedrijf met de belastingdienst af hoeveel er betaald moet worden, zonder dat dit openbaar wordt gemaakt. De kritiek hierop is dat dit het mogelijk maakt voor grote bedrijven om gunstigere deals af te spreken met de belastingdienst.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: RTL Z
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu