YouTube laat je door video’s swipen: zo werkt het
Michel van 't Klaphek
YouTube

YouTube

Gratis

Onze score

8,5

Na Instagram en Tinder kun je nu ook door YouTube swipen. De nieuwe manier van video’s bekijken rolt vanaf deze week uit voor je iPad en iPhone.

YouTube swipen: handig door video’s vegen

In navolging van andere populaire apps kun je vanaf nu ook op YouTube swipen. Een veeg naar rechts brengt je tijdens het kijken naar de volgende video, terwijl een swipe naar links juist naar het vorige filmpje gaat.

YouTube Swipen gif 2

Tijdens het swipen onthoudt YouTube waar je bent gebleven, zodat je direct verder kunt gaan met kijken. De video’s die je te zien krijgt zijn afkomstig uit je ‘Aanbevolen’-lijst. Deze playlist wordt samengesteld aan de hand van je kijkgeschiedenis en welke video’s je leuk vindt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun iPhoned door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

YouTube probeert het met de nieuwe update makkelijker te maken om leuke content te vinden. Nu moet je nog op een video tikken om ‘m te bekijken, wat veel mensen minder handig vinden dan een veeg. Wanneer je bovendien terug wil naar het vorige filmpje moet deze opnieuw laden, waardoor de vaart eruit gaat.

Swipen is populair

De nieuwe swipe-navigatie is volgens YouTube dan ook vooral meer intuïtief. Aangezien inmiddels 70 procent van YouTube’s verkeer via smartphones gebeurt, is het niet raar dat het bedrijf deze ervaring zo soepel mogelijk wil maken. De afgelopen maanden bracht de videodienst al een hoop updates voor mobiele apparaten uit, waaronder een donkere modus en automatisch afspelende video’s.

YouTube is overigens niet de enige app die gebruikmaakt van veegbewegingen. De dating-app Tinder is er populair mee geworden en ook Verhalen in Instagram is een schot in de roos, mede dankzij de swipe-navigatie.

De update rolt deze week uit voor iOS. Werk je YouTube-app bij om er gebruik van te maken. Werkt de functie nog niet? Heb dan even geduld. Het kan enkele dagen duren voordat alle iPads en iPhones geüpdatet zijn.

YouTube

Google LLC

9,2 (523437 reviews)
Gratis via App Store

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.